חוזרים לשתות מהברז

המעבר לשתיית מי ברז נחשב למעבר חד מדי עבור הצרכן הישראלי. לכן מי שעשויה להרוויח מהמהלך הצפוי היא דווקא השחקנית החדשה בתחום - שטראוס

נורית קדוש | 1/6/2011 8:43 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אחרי שנים של מסע דה-לגיטימציה לשתיית מי הברז נראה כי המצב צפוי להשתנות בקרוב. חשיפת מעריב עסקים לפני כשנתיים על האיכות הירודה של מי המעיינות ועל האישור שהעניק משרד הבריאות לחברות המים המינרליים להתקנת מסננים - צפויה להוות כלי במאבק החדש של המשרד לאיכות הסביבה להשבת אמון הציבור במי הברז.

הזיהומים החוזרים בשנים האחרונות במעיינות סלוקייה ועין הזהב, שמהם שואבות מי עדן ונביעות, התרחשו בזמן כניסתה של שטראוס לתחום המים, כאשר רכשה את מותג מכשירי סינון המים תמי 4. המתקפה השיווקית לא איחרה לבוא ואיתה נרשמה ירידה של 10% במכירות המים המינרליים ב-4 החודשים הראשונים של 2011. נוסף על כך, נביעות רשמה מעבר מרווח להפסד תוך הרעה בכל הפרמטרים הפיננסיים ברבעון הראשון השנה.

לכל אלה מצטרף כעת הדוח של המשרד להגנת הסביבה, שיש בו אולי כדי לסמן את תום עידן צריכת המים המינרליים בבתים.

נערכים לקמפיין

שנים ארוכות לא העניקה המדינה גב משמעותי לשימוש במי ברז. האמירות הרפות ששוחררו מדי פעם בפעם בדבר תקינותם של המים לא עמדו אל מול הקמפיינים האגרסיביים של חברות המים המינרליים. החברות, שזוכות לשלם תעריף מוזל (4.8 שקלים במקום 12.5 שקלים לקוב) על משאב הטבע של כולנו ולמכור לנו אותו מבוקבק במחיר גבוה במאות אחוזים, הצליחו לשכנע את הישראלים לשתות מים מבוקבקים גם בבית.

ההצלחה השיווקית של חברות המים הביאה למצב שבו כמחצית מצריכת המים בישראל נעשית באמצעות בקבוקים. אפשר היה להבין את הפופולריות הרבה של המוצר אם אכן היה שונה מהותית מהמים בברזים הביתיים.

אולי כך היה בעבר, אך חשיפת מעריב עסקים לפני שנתיים בדבר הזיהומים החוזרים במעיינות הביאה את משרד הבריאות להעניק בחשאי לחברות המים המינרליים אישור שערורייתי להתקנת מסנן, והוא הפך למעשה את המוצר לכזה שאינו שונה בהרבה ממים מסוננים אחרים.

כעת מרים המשרד להגנת הסביבה את הכפפה ונערך להכנת קמפיין לעידוד שתיית מי ברז. כמו כן תיבחן אפשרות להעלות את תעריפי המים לחברות המים המינרליים - מתעריף לתעשייה לתעריף לצרכן פרטי.

ההחלטה על התוכנית החדשה נובעת מממצאי דוח שהזמין המשרד כדי לקבוע את העלות הסביבתית של מי הברז לעומת מים בבקבוקים. אולם ספק שבידי קמפייין

איכות סביבה לבטל את התפיסה שהשתרשה בתודעה הצרכנית ולפיה מי הברז אינם ראויים לשתייה.

המעבר לשתיית מי ברז נחשב למעבר חד מדי עבור הצרכן הישראלי. לכן מי שעשויה להרוויח מהמהלך הצפוי היא דווקא השחקנית החדשה בתחום - שטראוס. מכשירי סינון המים שלה, המשווקים בצורה אגרסיבית בכל מדיה, יוכלו להוות מעין מדרגה שתקל על הציבור בשינויי הצריכה ותגדיל את כוחה של שטראוס בענף. וחברות המים המינרלים - הן יצטרכו להמתין למשבר עתידי בדמות זיהום במים העוברים בצנרת של מקורות כדי לשכנע שוב את הצרכנים בערך המוסף של המוצר שלהן. 

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

נורית קדוש

צילום פרטי

נורית קדוש היא כתבת הצרכנות, השיווק והמסחר של מעריב עסקים

לכל הטורים של נורית קדוש

עוד ב''נורית קדוש''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/homepage -->