מקפיצים: נתחי חזה עם אטריות מאורז מלא בסילן תמרים
פרק שני בסדרת מתכוני העוף הבריאים והמזינים שמכינה לכם התזונאית אביטל סבג. והפעם: מתכון לנתחי חזה מוקפצים עם אטריות מאורז מלא בסילן תמרים אורגני שגם הילדים שלכם יעריכו
המצרכים לכמות של 6 סועדים:
1/2 קילו חזה טבעוף
2 חבילות (כל חבילה 500 גר') אטריות מאורז מלא
2 בצלים
שום טרי עם הגבעול או 4 שיני שום
2 גזרים
10 פטריות שיטאקי טריות
כוס נבטי מונג
כף ג'ינג'ר טרי מגורר
1/4 כוס רוטב סויה לימה אורגני
כף רוטב סילן אורגני
כף שומשום מלא
2 כפות שמן שומשום
כפית פפריקה
כף מלח גס אטלנטי
כפית פלפל שחור
1/4 כוס כוסברה קצוצה
ההכנה:
1. קוצצים את הבצל לחצאי עיגולים ומקפיצים בווק יחד עם כף שמן שומשום עד שהבצל מזהיב.
2. חותכים את חזה טבעוף לרצועות דקות ומוסיפים להקפצה יחד עם הפפריקה, מלח, פלפל.
במידה והירקות אורגניים, אין צורך להסיר את הקליפה. חותכים את הגזרים לגפרורים דקיקים ומוסיפים לבצל.
3. מסירים את הרגל
4. לפני ההגשה מוסיפים את הסילאן מערבבים היטב ומפזרים שומשום וכוסברה קצוצה טריה לקישוט. (במידה והמתכון הוא עבור ילדים שלא אוהבים צמחי תבלין ניתן לוותר על הכוסברה).
אביטל סבג היא מומחית לרפואה טבעית ומודעות תזונה. המתכונים באדיבות חברת "טבעוף" ומצולמים "במתחם לשינוי".