אפשר גם אחרת: מנות ילדים אהובות עם טוויסט בריא
הילדים מסרבים לטעום מאכלים חדשים? הנטורפתית לולי גת פיניש לקחה מנות ילדים מוכרות ואהובות ונתנה להן טוויסט בריא ומזין. אם לא תספרו, גם אנחנו לא נספר

ילדים מקבלים באהבה כל מה שמוגש להם בצורת קציצה. קציצת התרד הצימחונית היא קלה להכנה, מזינה מאוד והילדים מאוד אוהבים אותה.
המצרכים:
תרד טרי או קפוא
בטטה גדולה
קישוא
2 שיני שום כתוש
בצל מגורר
כפית שטוחה של מלח
כפית כמון
כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום
כפית מלח ים אטלנטי
חצי כפית פלפל שחור
פטרוזילה קצוצה דק
כוסברה קצוצה דק
1 ביצה אורגנית (במידה והכנתם כמות גדולה אפשר להוסיף עוד ביצה)
3 כפות קמח חיטה מלאה או קמח כוסמין או קמח שיפון.
ההכנה:
1. חולטים את התרד במים רותחים כ-5 דקות. מסננים את המים ומניחים את התרד בקערה.
2. מכניסים את תערובת הירקות עם התבלינים אל מעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה (למי שאין מעבד מזון ניתן לגרד במגרדת ידנית).
3. כשהתערובת מוכנה, מסננים את הנוזלים במסננת, ומוסיפים אותה
4. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. מכינים מהתערובת קציצות, מניחים בתבנית ומכניסים לתנור. אחרי כעשר דקות בערך (תלוי בתנור) מזליפים מעט שמן זית על הקציצות, ואופים כחמש דקות נוספות.
ילדים מאוד אוהבים פסטה, אך הפסטה שרוב הילדים אוכלים עשויה מקמח לבן, כך שהיא ריקה מחומרים מזינים, חסרת סיבים תזונתיים, משמינה ואינה תורמת להזנת ילדינו בצורה ראויה. לכן מומלץ לקנות פסטה מקמח מלא.
המצרכים:
1 חבילת פסטה מקמח מלא
3 כפות שמן זית
כוס מים פושרים
2 חבילות קטנות של רסק עגבניות (רצוי אורגניות, אך לא חייבים)
2 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
כפית מלח ים אטלנטי
2 כפות פפריקה מתוקה
רבע כפית כמון
שן שום
כף סוכר חום
כפית רוטב פסטו
ההכנה:
1. מרתיחים מים בסיר. לאחר הרתיחה מוסיפים כף שטוחה של מלח. מבשלים לפי הוראות היצרן. כשהפסטה מוכנה מסננים את המים.
2. מכינים את הרוטב: לסיר קטן מוזגים שמן זית ומיד מוסיפים את המים הפושרים. מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות הטריות.
3. מוסיפים מלח ים, פפריקה מתוקה, כמון, שום וסוכר חום. אחרי 20 דקות מוסיפים כפית של פסטו, מערבבים ומורידים מהאש.
4. מערבבים את הרוטב עם הפסטה.

המצרכים:
2 כוסות עדשים חומות
בטטה גדולה
קישוא
בזיליקום
2 שיני שום כתוש
1 בצל מגורר
כפית כמון
כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום
כפית מלח ים אטלנטי
חצי כפית פלפל שחור
פטרוזילה קצוצה דק
כוסברה קצוצה דק
ביצה אורגנית (במידה והכנתם כמות גדולה אפשר להוסיף עוד ביצה)
2-3 כפות קמח חיטה מלאה או קמח כוסמין או קמח שיפון.
ההכנה:
1. משרים את העדשים בקערה עם מים למשך שעתיים ומבשלים אותן במים עד להתרככות.
מסננים את העדשים ומניחים בקערה.
2. מכניסים את הבטטה, הקישוא והבצל למעבד מזון ומפעילים (למי שאין מעבד מזון ניתן לגרד במגרדת ידנית).
3. מוסיפים את הירקות אל קערת העדשים.
4. מוסיפים את התבלינים, הביצה, הקמח המלא והשום ומערבבים.
5. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
6. מכינים מהתערובת עיגולים בצורת פלאפל (שימו לב - אם יש עודף נוזלים מניחים במסננת ונפטרים מהמים). מניחים את הקציצות בתבנית ומכניסים לתנור. אחרי כעשר דקות (תלוי בסוג התנור) הופכים את הפלאפלים בזהירות ומזליפים מעט שמן זית על הקציצות.
7. אופים במשך חמש דקות נוספות.
8. מגישים בתוך פיתה מחיטה מלאה עם טחינה וסלט.

ממרח שוקולד מזין וטעים שאותו אפשר למרוח בכריך (שעשוי מלחם מדגנים מלאים) או להשתמש כמילוי לעוגיות,רולדות וכו'.
המצרכים:
3 כפות ממרח שקדייה
3 כפיות אבקת חרובים
2 כפיות דבש או 2 כפיות סירופ אגבה
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ומורחים על לחם או קרקר.
באדיבות לולי גת פיניש, נטורופתית ומנחת סדנאות לבישול בריא במכללת מהות