המרענן הרישמי: מדוע חשוב לאכול אבטיח?
הוא מתוק מרענן ומרווה, אפשר לזלול אותו בלי חשבון והילדים מתים עליו, אבל יש עוד סיבה שבגללה שווה לאכול אבטיח, מסתבר שהוא גם מאוד בריא. התזונאית מרב מור אופיר עם עצות תזונתיות וגם מתכון
ליקופן יכול לסייע בהגנת הגוף מפני סרטן, כגון סרטן הערמונית, ומפני מחלות לב וכלי דם. ליקופן עשוי לתרום גם להגנת הריאות מפני נזקי זיהום האוויר ולהגנת העור מפני נזקי קרינת השמש - סיבה טובה להגביר את צריכת האבטיח בקיץ.

האבטיח מכיל גם קרוטנואידים נוספים, צהובים-כתומים, התורמים להגנה מפני התפתחות מחלות. הוא מהווה מקור לויטמין C המשמש גם הוא כנוגד חמצון יעיל, המגן על מרכיבי התאים, מנזקים הנגרמים על-ידי רדיקלים חופשיים מחמצנים ומסייע במניעת מחלות כגון מחלות לב ועוד.
נוסף על כל אלה, מעניין לציין כי מחקרים חדשים מגלים כי האבטיח מספק רכיב ייחודי המכונה "ציטרולין" – חומר מוצא לחומצת האמינו "ארגינין" המהווה בעצמה חומר מוצא לייצור של חנקן חמצני - תרכובת בעלת יכולת מוכחת להפחתת רמות לחץ הדם, הפחתת קרישת דם, והגנה מפני מחלות לב וכלי-דם. בהקשר זה, מומלץ לאכול את האבטיח יחד עם החלק הלבן של הקליפה, העשיר גם הוא בציטרולין.
לאור יתרונותיו הבריאותיים המרשימים של האבטיח, כדאי לנצל את זמינותו בקיץ להגברת צריכת הליקופן והרכיבים המגנים הנוספים.
ספל קוביות אבטיח יספק:
כמעט 100% ממנת ויטמין C היומית המומלצת לילדים בגילאי שנה עד 3. כ-50% ממנת ויטמין C היומית המומלצת לילדים בגילאי 8-4.
1. האבטיח מהווה בסיס טבעי למגוון משקאות ומאכלי קיץ האהובים על ילדים: מיץ, ברד וקרטיב:
מיץ אבטיח - טחנו את האבטיח יחד עם הילדים, כך הם יוכלו ליהנות מלראות איך הוא הופך לנוזלי. הוסיפו קוביות קרח והגישו מיץ אדום וקר.
ברד אבטיח - הקפיאו את המיץ ולאחר מכן טחנו אותו לברד צונן. אפשר גם לתת לילדים לפורר את הקרח בכוס מיץ אבטיח שהוקפאה והושהתה כמה דקות מחוץ למקרר.
קרטיב אבטיח - הקפיאו את מיץ האבטיח בתבנית ארטיקים או בכוס (למרכזה תוסיפו כעבור שעה
2. הכינו סלט פירות על בסיס אבטיח. תוכלו להגיש אותו ב"קערת" האבטיח עצמו.
3. הכינו עם הילדים שיפודי פירות, למשל:
שיפודי אבטיח ומלון.
4. אפשר להגיש לילדים את חתיכות האבטיח בצורת כדורים - דרך שימוש בכף עגולה מיוחדת.
הטיפים באדיבות מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית, יועצת מדעית למועצת הצמחים.

אבטיח קפוא הוא הנאה כפולה לילדים – גם אבטיח, פרי טעים ואהוב וגם גלידה בגוון עליז ובטעם שכולם אוהבים.
את תערובת הסורבה אפשר להקפיא גם בתבניות מיוחדות להכנת שלגונים ולקבל ארטיק אבטיח טבעי לחלוטין. אם מקפיאים את התערובת בתבנית קוביות קרח, אפשר לרסק את הקוביות הקפואות בבלנדר ולהגיש אותה כמשקה ברד צונן.
החומרים (ל-6-8 מנות):
1/3 כוס סוכר
2/3 כוס מים
1 כף דבש
כ-1 ק"ג אבטיח (ללא הקליפה), חתוך לקוביות
2 כפות רכז לימונדה קפוא או מיץ לימון
ההכנה:
1. מרתיחים את המים עם הסוכר וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה על אש קטנה עד שהסוכר נמס לחלוטין. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את הדבש ומערבבים.
2. מכניסים את קוביות האבטיח למעבד מזון או לבלנדר ומעבדים למחית מימית. מוסיפים את הסירופ ורכז הלימון ומערבבים היטב.
3. יוצקים את התערובת לכלי עם מכסה או לתבניות קרח. מקפיאים 6 שעות לפחות ורצוי למשך הלילה.
4. מוציאים את הסורבה מהמקרר כ-10 דקות לפני ההגשה. מניחים לו לעמוד בחום החדר 5 דקות ולאחר מכן מפוררים אותו במזלג או בכף ומעבירים מיד לצלוחיות, רצוי קרות. אם מקפיאים בתבנית קוביות קרח, אפשר להכניס אותן לבלנדר או למעבד מזון ולגרוס בפולסים.
טיפ:
אפשר להגיש את תערובת האבטיח גם ללא הקפאה, בתוספת קוביית קרח, או לאחר צינון במקרר, כמשקה טעים במיוחד.
המתכון באדיבות מועצת הצמחים.