החופש

לחתוך, לערבב ולקשט: 3 מתכונים לבישול עם ילדים

הכנת ארוחה עם הילדים יכולה להיות פעילות נהדרת לשעות בהן אין לכם חשק להפרד מהמזגן. השפית דנית סולומון עם 3 מתכונים להכנה עם ילדים בדרגות קושי שונות

nrg מעריב | 21/8/2012 8:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שילובם של הילדים במלאכת הבישול הוא הזדמנות לזמן איכות משפחתי, ועשוי לתרום לילדים במובנים רבים. נכון, החוויה עלולה להיות הזמנה לבלגן, אבל הורים שמוכנים לקחת על עצמם את האתגר המהנה, יהנו מיתרונותיו.

הנה הבונוסים בהכנת אוכל משותפת:

1. חשיפה למזונות וסוגי אוכל שונים ומגוונים: הילדים נהנים מעצם ההתעסקות והמשחק במזון. אם תתנו להם לסייע לכם בבישול של חומרי גלם מזינים ובריאים, יעלה הסיכוי שהם יסכימו לטעום את המזון הבריא שהוכן.

2. הקניית הרגלי אכילה בריאים: הילדים נחשפים למסלול בו חומר גלם הופך בסופו של דבר למנה טעימה. מעורבות זו יכולה בהחלט לקרב אותם לתזונה בריאה.

3. פיתוח מיומנויות: בישול כולל אוסף של מיומנויות וכישורים שילדיכם יוכלו לרכוש ולפתח אט אט דרך הכנת האוכל המשותפת. מדובר במיומנויות פיזיות ומוטוריות כמו ערבוב, מדידת כמויות, לישה, רידוד, הפעלת מכשירים ועזרי בישול שונים. מיומנויות חשובות נוספות הן פיתוח יכולת תכנון – תכנון המנה, התפריט או אפילו ארוחה שלמה.

4. תחושה של סיפוק וערך עצמי: אין מאושר מילד שמסתכל על מנה שהכין מא' ועד ת'. העובדה שילדכם יצר מנה מכמה מרכיבים והפך אותה למשהו חדש ומזין נוטעת בו תחושה רבה של סיפוק. בישול הוא חוויה פיזית וחושית שיש לה תוצר ברור ומוחשי שעליו הילד יכול להסתכל, לגעת בו, להריח אותו ולאכול אותו והכי חשוב לומר בגאווה: "את זה אני הכנתי".

5. משחק ושעשוע: נכון שגדלנו על המשפט "עם אוכל לא משחקים", אבל לא חייבים לקחת את המשפט כל כך ברצינות. משחק והעשייה רק מקרבים את הילדים אל המזון ויכולים לסייע להם להיפתח לטעמים ומאכלים חדשים ולהפחית את הרתיעה וההתנגדות למזונות שונים.

הנה כמה מתכונים למנות שאפשר להכין עם הילדים בדרגות קושי שונות. אנחנו ממליצים לתת לילדים לחתוך, לערבב, לרדד ולקשט כמה שיותר.
יהודה סלומון
סלט ביצים. יהודה סלומון
סלט ביצים

סלט ביצים הוא מן המאכלים האהובים ביותר על ילדים. כיוון שביצים ותפוחי אדמה מבושלים אפשר לחתוך בקלות רבה גם בעזרת כף, או בסכין קהה, אפשר לשתף גם ילדים צעירים מאוד בהכנת הסלט. קילוף תפוחי האדמה והביצים גם הם משימה שילדים ישמחו ליטול על עצמם.

דרגת קושי: קל. מתאים לגיל 4 ומעלה
מס' מנות: 4
זמן הכנה: 10 דקות, בנוסף לזמן הבישול של תפוחי האדמה והביצים.

המצרכים:

2 תפוחי אדמה בינוניים (במשקל 100 גרם כל אחד)
4 ביצים גדולות
מלח
מלפפון חמוץ קטן
מעט עלי שמיר קצוצים לעיטור (לא הכרחי)
2 כפיות מיונז
1 כף שמנת "תנובה" אוריגינל
½ כפית ממרח חרדל חלק
½1 כפות חומץ יין לבן
¼ כפית פלפל לבן טחון

ההכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה: שמים בסיר, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 15 דקות מרגע הרתיחה, או עד שלהב סכין שננעץ בתפוח האדמה חודר בקלות עד למרכז. שוטפים במים קרים ומצננים עד שתפוחי האדמה פושרים ואפשר לגעת בהם.

2. מבשלים את הביצים הקשות: שמים את הביצים בסיר בינוני, מכסים במים ומוסיפים כפית מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים 9 דקות מרגע הרתיחה. מוציאים את הביצים מהסיר בכף מחוררת, מעבירים לקערה ומכסים במים קרים. מצננים עד שהביצים פושרות.

3. קוצצים את המלפפון החמוץ לקוביות קטנות.שוטפים וקוצצים את עלי השמיר.

4.

קולפים את תפוחי האדמה המצוננים - אין חייבים להשתמש בסכין, אפשר גם למשוך ולהסיר את הקליפה באצבעות. קולפים את הביצים הקשות.

5. קוצצים את תפוחי האדמה הקלופים ואת הביצים הקלופות לחתיכות בגודל הרצוי - מקוביות גדולות ועד פירורים קטנים. מעבירים את החתיכות לקערה.

6. בקערית קטנה מערבבים יחד מיונז, שמנת חמוצה, חרדל, חומץ ופלפל. מוסיפים את התערובת לקערת הביצים ותפוחי האדמה ומערבבים בכף. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

7. מחלקים את הסלט לצלחות הגשה. זורים על כל מנה קוביות מלפפון ומעטרים בעלי שמיר קצוצים.

טיפים:

• לבישול ביצים קשות עדיף להשתמש בביצים בנות 6 ימים לפחות. המועד האחרון לשיווק ללא קירור (מוטבע על הביצה ועל האריזה) הוא 16 ימים מיום ההטלה.

• הוספת מלח למי הבישול של הביצים מקשה את הקליפות ומקלה את הקילוף אחרי הבישול.

• אפשר להוסיף לסלט חצי כוס עד כוס אפונה וגזר מוקפאים, מבושלים לפי ההוראות על גבי האריזה, או להחליף את תפוחי האדמה ב־250 גרם ירקות מעורבים מוקפאים, מבושלים לפי ההוראות על גבי האריזה.

צילום וסטיילינג יהודה סלומון
מאפי גבינות צאן ותרד. צילום וסטיילינג יהודה סלומון
מאפי גבינות צאן ותרד

חלקו ביניכם את העבודה - המבוגרים יקצצו את התרד ואת עשבי התיבול בסכין חדה ויטפלו בתנור ובתבניות החמות ואילו הילדים יכינו את תערובת המאפים, ימלאו את שקעי התבנית ויעטרו את המאפים בגבינה ובצנוברים.

דרגת קושי: בינוני. מתאים לגיל 10 ומעלה
מס' מנות: 8
זמן הכנה: 20 דקות
משך אפייה: 30 דקות

המצרכים:

200 גרם עלי תרד מוקפאים מופשרים
125 גרם פטה כבשים
400 גרם גבינת שמנת 5% בטעם טבעי
4 כפות גבינת פקורינו מגוררת דק
2 ביצים
2 כפיות קורנפלור
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
½ כפית פלפל שחור טחון
½ כפית כוסברה טחונה
1 כפית פתיתי פפריקה מתוקה, או ¼ כפית פפריקה מתוקה באבקה
8 עלים גדולים של ריחן, קצוצים דק
½ כפית קורנית (טימין) מיובשת
מלח
2 כפיות פירורי לחם לזרייה על תחתית השקעים
4-3 כפיות צנוברים לעיטור

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות, מניחים תבנית 8 שקעים מסיליקון (קוטר שקע 6 ס"מ) על תבנית מתכת שטוחה.

2. סוחטים את התרד המופשר וקוצצים אותו דק בסכין חדה.

3. שמים את גבינת הפטה בקערת ערבוב גדולה ומועכים במזלג כדי לפורר אותה. מוסיפים גבינת שמנת ו־3 כפות גבינת פקורינו מגוררת ומועכים את כל הגבינות יחד במזלג.

4. מוסיפים לתערובת הגבינות ביצה אחת וטורפים היטב עד שהיא נבלעת בתערובת. מוסיפים את הביצה השנייה ואת הקורנפלור וטורפים שוב.

5. מוסיפים לקערה את התרד הקצוץ יחד התבלינים ועם עשבי התיבול ומערבבים היטב. טועמים ואם יש צורך, מתבלים במעט מלח (הפטה והפקורינו הן גבינות מלוחות).

6. זורים ¼ כפית פירורי לחם בתחתית כל שקע בתבנית ומחלקים את תערובת הגבינות והתרד בין השקעים.

7. מפזרים על התערובת שבכל שקע מעט פקורינו מגוררת ו־6-5 צנוברים.

8. אופים במרכז התנור במשך 30 דקות, עד שמרכז המאפים יציב למגע. מוציאים את התבניות מהתנור. מניחים למאפים להצטנן בתבנית במשך 10 דקות לפני שמחלצים אותם מהשקעים. מגישים חם או פושר.

 טיפים:

• אפשר להחליף את פירורי הלחם בקמח תירס להכנה מהירה, או בפירורי לחם נטולי גלוטן.
• אם המאפים מיועדים לילדים מתחת לגיל 5, מומלץ לוותר על עיטור הצנוברים מטעמי בטיחות.

צילום וסטיילינג יהודה סלומון
קרם גבינה עם בננות וג'לי. צילום וסטיילינג יהודה סלומון
קרם גבינה עם בננות וג'לי

פרוסות בננה וקוביות ג'לי אדום בקרם גבינה ודבש. מעדן צבעוני, עליז וטעים שגם בני החמש יוכלו להכין וגם הגדולים ישמחו לאכול. בני שמונה־תשע כבר יכולים להכין את המעדן לגמרי לבד (השימוש בסכין בהשגחת מבוגר בלבד. לחילופין, אפשר לפרוס את הבננות בסכין פלסטיק קהה, או להשתמש במפרס ביצים).

דרגת קושי: קל. מתאים לגיל 5 ומעלה
מס' מנות: 4
זמן הכנה: 15 דקות

המצרכים:

1 גביע (250 גרם) גבינה מעודנת 5%
4 כפות שמנת "תנובה" אוריגינל
3 כפות דבש נוזלי
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
½ כפית תמצית וניל
2 בננות גדולות - צהובות ובשלות, אך עדיין מוצקות ונטולות כתמים
1 גביע ג'לי פטל

ההכנה:

1. מרוקנים את גביע הגבינה לקערה בינונית ומוסיפים לו שמנת, דבש, מיץ לימון ותמצית וניל.

2. טורפים היטב את התערובת במטרף או בכף במשך 5-4 דקות - הערבוב הממושך נותן לתערובת מרקם קרמי חלק.

3. קולפים את הבננות ופורסים אותן לפרוסות דקות. פותחים את גביע הג'לי.

4. מחלקים חצי מכמות קרם הגבינה בין 4 קעריות קינוח.

5. שומרים חצי בננה לעיטור ומחלקים את שאר פרוסות הבננה בין הקעריות.

6. בעזרת כפית קטנה מוציאים גושים קטנים של ג'לי מהגביע ומפזרים על הבננות – משאירים כרבע מכמות הג'לי לעיטור.

7. מחלקים את קרם הגבינה הנותר בין הקעריות.

8. מעטרים כל קינוח בכמה פרוסות בננה ובגושים קטנים של ג'לי אדום.

9. מגישים מיד, או מכסים ושומרים במקרר עד לשעת ההגשה.


טיפ:

• אפשר להחליף את הבננות בפרי אחר - תותי שדה, למשל – ואת ג'לי הפטל בג'לי אפרסק.

מתחם חדש עולה באתר האינטרנט החדש של תנובה – "קייטנת הבישול של תנובה"- קייטנה וירטואלית הכוללת מתכוני וידיאו בהם מבשל השף יוסי אלסברג, יחד עם ילדים, מגוון מנות ראשונות, עיקריות וגם קינוחים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

פייסבוק

מדורים