בוכים על חלב שנשפך: מדוע אין קשר בין מוצרי חלב להופעת שלשול
הקטנים סובלים משלשול? מסתבר שמיעוט שימוש במוצרי חלב דווקא לא יסייע. הדיאטנית הקלינית שרית עטיה מפריכה כמה מיתוסים
המיתוס: אכילת מוצרי חלב גורמת לליחה, מחמירה את המחלות בדרכי הנשימה, גורמת לשיעול, נזלת, דלקות חוזרות באוזן התיכונה ואסתמה.
עטיה: "מדובר בתפיסה נעדרת היגיון מדעי. מחקרים רבים הוכיחו שלא קיים קשר בין צריכת מוצרי חלב בקרב ילדים ואנשים שאינם אלרגיים לחלבון החלב לתופעות אלה. בנייר עמדה מ-2007 של החברה לרפואת ילדים בקהילה (חיפ“א) נקבע כי אין קשר בין הופעת המחלות הללו לצריכת חלב ומוצריו".
המיתוס: יש להגביל את כמות צריכת מוצרי החלב של תינוקות וילדים הסובלים מכאב בטן ושלשול חריף ולהעבירם לתזונה מלאכותית צמחית.
עטיה: "העמדה הרפואית גורסת כיום שאין להימנע מהאכלת תינוקות וילדים הסובלים משלשול במוצרי חלב, ונמצא כי דווקא אכילה רגילה מקצרת את משך השלשול. בעמדה זאת תומך גם האיגוד הישראלי לרפואת ילדים, כפי שהופיע בנייר העמדה שפרסם בנובמבר 2011 לפיו אין סיבה למנוע מוצרי חלב מילד הסובל משלשול".

הקשר בין שלשול לאכילת מוצרי חלב לא הוכח.
שאטרסטוק
מה צריך לכלול תפריט הילד כדי להתמודד עם מחלות החורף?
"מזונות עשירים בנוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים), שיסייעו לגוף להתגבר על תחלואי החורף ובהם פירות וירקות העשירים בוויטמין C כמו פירות הדר, קיווי, פלפל, עגבניה ועוד; מזונות שמכילים ויטמין E כמו שמנים צמחיים, אגוזים, בשר, פירות וירקות; מזונות שמכילים בטא-קרוטן: פלפל, בטטה, גזר ודלעת ומזונות שמכילים
אבץ, כמו מוצרי חלב, בשר בקר רזה, אגוזים וקטניות.
"מוצרי חלב פרוביוטיים מותססים דוגמת יוגורט. מחקרים רבים מלמדים שצריכת יוגורט בזמן שלשול מקצרת את משך השלשול ומורידה את חומרת הסימפטומים. ושתייה מרובה. כשהגוף חולה, הוא מנצל כמות רבה של נוזלים כדי להילחם במחלה ולכן יש להקפיד על שתייה מספקת".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב