לוביה חלוטה ברוטב עגבניות ופלפלים
של יאיר פיינברג
המצרכים:
800 גר' לוביה נקייה ושטופה
4 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
1 ק"ג עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות קטנות
2 פלפלים אדומים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
2 פלפלים צהובים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
מלח, פלפל שחור גרוס
ההכנה:
ממלאים סיר גדול במים רותחים ומעט מלח גס, ומביאים לרתיחה. מחממים מחבת גדולה עם השמן,
ומאדים את הבצלים עד שהם נהיים שקופים. מוסיפים את הפלפלים והעגבניות, ומבשלים על אש קטנה.
מכניסים את
מגישים לצלחות אישיות או לצלחת מרכזית, ויוצקים מעל את הרוטב החם. מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס, ומגישים חם.
עדכון אחרון : 15/12/2008 18:40