מרק סוף: מתכון למרק עוף של סבתא

פרק שני בסדרת מתכוני העוף הבריאים והמזינים שמכינה לכם התזונאית אביטל סבג. הפעם, לכבוד החורף שחזר לבקר, תלמדו להכין מרק עוף צח, עם ירקות העונה ללא אבקות מרק ותבלינים

nrg מעריב | 5/4/2011 8:54 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
צילום: דודי ויזגאן. עריכה: תמי בנימין
צילום: דודי ויזגאן. עריכה: תמי בנימין
צילום: דודי ויזגאן. עריכה: תמי בנימין



כרעיים טבעוף במרק צח מבית סבתא עם ירקות שורש

המצרכים הדרושים ל-10 מנות:

2-3 כרעיים טבעוף ללא עור
שורש סלרי
3 שורש פטרוזיליה
3 כרשה
5 שיני שום או 2 שום טרי עם הגבעול
6 גזר
2 כפות מלח גס
סיר 4 ליטר
מים

ההכנה:

1. שוטפים היטב את הירקות, במידה והם אורגניים אין צורך להסיר את הקליפה אלה רק להבריש אותה.
2. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים

את הכרעים, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שנוצר משומני העוף.
3. מוסיפים את הירקות והמלח ומבשלים למשך שעה וחצי.


ערכים תזונתיים:

קלוריות: 1383 קלוריות
חלבון: 160.2 גרם
שומן: 55.4 גרם
פחמימות: 59.9 גרם
כולסטרול: 3 מ"ג
סיבים תזונתיים: 6.2 גרם.

אביטל סבג היא מומחית לרפואה טבעית ומודעות תזונה. המתכונים באדיבות חברת "טבעוף" ­ומצולמים "במתחם לשינוי".

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''מרקים''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים