לפתן חבושים ושזיפים מיובשים
של שי-לי אנג'ל-ליפא גורמה
11/2 כוסות יין אדום
1 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס סוכר
1 מקל קינמון
1 מסמר ציפורן
3 חבושים
12 שזיפים מיובשים
להגשה:
1 גביע יוגורט ביו 3%
1 מקל קינמון
ההכנה:
מרתיחים בסיר את היין, מיץ התפוזים, הסוכר, מקל הקינמון ומסמר הציפורן.
מקרצפים חבושים בעזרת מברשת או סקוטש-ברייט, שוטפים היטב, חותכים כל חבוש לשמונה פלחים מבלי לקלף, ומגלענים.
מוסיפים לסיר, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
מבשלים רבע שעה, מוסיפים את השזיפים, מטלטלים את הסיר על מנת לערבב (לא כדאי לערבב בכף, כי היא פוצעת את החבושים), מבשלים כ-1/4 שעה נוספת.
מסירים את המכסה, ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית על מנת לצמצם נוזלים.
מגישים את הליפתן חם או קר, מקשטים כל מנה בחתיכת מקל קינמון וכף יוגורט.