מקפא לימונים
של שף איל לביא ממסעדת PASTIS
8 חלמונים
180 גר' סוכר +3 כפות מים
גרידת קליפת לימון ירוקה מ-4 לימונים
100 סמ''ק מיץ לימון טרי סחוט
400 סמ''ק שמנת מתוקה
רוטב קסיס (המתכון בהמשך)
ההכנה
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ושומרים בקרור.
בסיר קטן ממיסים את הסוכר עם 3 כפות מים עד לקבלת סירופ סוכר בהיר (לא לבשל יתר על המידה)
בזמן שסירופ הסוכר על האש, מקציפים במיקסר את החלמונים לקצף בהיר ומוזגים באיטיות את סירופ הסוכר תוך כדי הקצפת החלמונים.
מוסיפים את גרידת הלימון לחלמונים ומקררים את התערובת תוך כדי המשך הקצפה, בזילוף איטי מוסיפים את מיץ הלימונים תוך כדי המשך ההקצפה. מעבירים לקערה גדולה ומקפלים פנימה את הקצפת.
מחלקים לקערות הגשה אפשר גם לקערה מרכזית או לכלי טרין (אינגליש קייק). מעבירים למקפיא לשמונה שעות לפחות לפני ההגשה.
מגישים עם רוטב קסיס
רוטב קסיס
המצרכים:
1/2 כוס קרם דה קסיס
1/2 כפית של פרחי לבנדר מיובשים
2-3 טיפות מי ורדים
ההכנה:
מבשלים את הכל על אש נמוכה ללא רתיחה כ-20 דקות, בוללים
כפית קורנפלור במעט מים,
מוסיפים לרוטב עד שמסמיך.








נא להמתין לטעינת התגובות


