ריזוטו של גריסי פנינה עם ירקות ופרמזן
של ד"ר דפנה שמרון, גורמה
המצרכים ל- 6 מנות:
2 כוסות גריסי פנינה
150 גר' אספרגוס חלוט וחתוך לפיסות באורך 2 ס"מ
200 גר' פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
1/2 כוס עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות דקות
1 כוס בצל קצוץ דק
2 שיני שום מעוכות
5 כפות חמאה
7 כוסות ציר עוף או ציר ירקות
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
1 כף עירית קצוצה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
3 כפות עלי רוקט קצוצים
ההכנה:
שוטפים היטב את הגריסים ומשרים אותם במים למשך שלוש שעות. ממיסים 2 כפות חמאה במחבת,
מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כ-5 דקות. מוסיפים את האספרגוס והעגבניות המיובשות, מתבלים בפלפל שחור ומעט מלח ושומרים בצד. מרתיחים בסיר את ציר העוף (או הירקות), מנמיכים את הלהבה ושומרים חם.
ממיסים שתי כפות חמאה בסיר נפרד על להבה בינונית, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים כ-5 דקות. מסננים את הגריסים ומוסיפים לסיר עם הבצל והשום. מערבבים היטב. מוסיפים 2 כוסות ציר ומבשלים על להבה נמוכה עד בינונית בבעבוע קל, תוך ערבוב, עד שהנוזלים מתאדים.
מוסיפים עוד 21/2 כוסות ציר, מערבבים וממשיכים לבשל. חוזרים על התהליך עם הציר הנותר. מוסיפים את הירקות, התבלינים והפרמזן ומערבבים.
לסיום מוסיפים את כף החמאה הנותרת, מערבבים ומגישים.