פטריות פורטובלו עם טופו ואצות
של השף מיקה שרון, מסעדת מיקה
המצרכים ל- 4 מנות:
למרינדה:
1 כוס סויה
1/4 כוס קולה
1/4 כוס מירין
1/4 כוס שמן שומשום
1/4 כוס חומץ אורז
1/4 כוס סירצה
1 כפית שום קצוץ
1 כפית שאלוט קצוץ
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף בצל ירוק קצוץ
לפטריות:
16 פטריות פורטובלו גדולות שלמות ללא "הרגל"
250 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
4 יחידות אינרי
4 כפות אצות איזוקי מושרות ל- 1/2 שעה במים רותחים
1 גמבה פרוסה לרצועות דקות
חופן עלים ירוקים לקישוט
ההכנה:
המרינדה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה, שומרים במקרר.
הפטריות:
מחממים את התנור ל- 185 מעלות. משרים את הפטריות במרינדה כ- 20 דקות.
מוציאים מהמרינדה את הפטריות ומניחים בתבנית אפייה שטוחה. אופים כ- 10-5 דקות.
מכניסים את קוביות הטופו למרינדה (אפשר גם ערב קודם).
ההגשה:
מערבבים את קוביות הטופו המושרות עם חופן העלים ורצועות הגמבה. פורסים את האינרי לרצועות דקות ומוסיפים.
מניחים 2 פטריות גדולות חמות במרכז הצלחת ועליהן מתערובת הטופו. מקשטים באצות איזוקי.