שיפודי שרימפס בחמישה תבלינים
של המישמיש בר
החומרים:
20 יחידות שרימפס
כפית הל טחון
כפית אגוז מוסקט מגורד
כפית פלפל שטה קצוץ
כפית גרגירי כוסברה קלויה וטחונה
כפית קינמון טחון
אגס חתוך לקוביות קטנות
בצל ירוק חתוך לטבעות
חמאה מזוקקת
מלח
הכנה:
1. מנקים את השרימפס ומשאירים את הזנב בלבד.
2. מערבבים את התבלינים יחד - אגוז מוסקט, הל, פלפל שטה, כוסברה וקינמון.
3. משפדים את השרימפס כשעל כל שיפוד 2 יחידות שרימפס ובין כל שרימפס משפדים בצל וקובית אגס. או האחד מכל אחד (לפי בחירה).
4. מורחים על כל שיפוד שכבה דקה של חמאה מזוקקת ומניחים על הגריל.
5. מפזרים את תערובת התבלינים מכל צד ורגע לפני שמורידים מהגריל (לפני שהוא מגיע לצבע כתום) מפזרים מעט מלח שולחן על צד אחד של השיפוד.