שיפודי סלמון
של השפית סיגל לוי ל- STOA
החומרים:
5 עגבניות אדומות ובשלות
4 שיני שום
1/3 כוס יין לבן
כף סוכר
ענף טרגון טרי קצוץ דק
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
600 גרם פילה סלמון נקי מעור ועצמות עדיף טרי
ההכנה:
הרוטב:
1. חותכים את העגבניות לקוביות גסות.
2. מאדים בסיר קטן את שיני השום בשמן זית, מוסיפים את העגבניות, הסוכר והטרגון ומבשלים על אש נמוכה עד שהעגבניות מתפרקות לחלוטין.
3. מוסיפים יין לבן ומבשלים עוד כ- 5 דקות.
4. מתבלים במלח ופלפל, טוחנים ומסננים.
המנה:
1. חותכים את הדג לקוביות של 30 גרם ומשפדים על שיפודי במבוק, מתבלים במלח ופלפל לבן.
2. צולים את השיפודים על מחבת או על גריל פחמים לדרגת מדיום.
3. מגישים עם הרוטב הפושר.