סלט אנדיב ואגסים
של השפית איילת אור ממסעדת OM
4 אנדיב טרי ולבן (חשוב שיהיה לבן)
2 אבוקדו (בשל אך מוצק)
1/2 בצל סגול קטן
חופן קטן שקדים קלויים
3 אגס
צרור רוקט שטוף
לויניגרט חרדל:
2 כפוו חומץ שרי
2 כפות דבש
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
1 שן שום טרייה קצוצה
4-5 כפות שמן זית
מלח פלפל לבן גרוס
הכנה:
1. פורסים לאורך את האנדיב לפרוסות דקות.
2. מקלפים את האבוקדו וחותכים לקוביות בגודל של כ- 2 ס"מ.
3. פורסים את הבצל לעיגולים דקים.
4. פורסים את האגסים לפרוסות דקות ללא הליבה.
5. שמים הכל בקערת עירבוב ומוסיפים את השקדים והרוקט.
6. בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי הרוטב למעט שמן הזית.
7. את שמן הזית מוסיפים תוך כדי עירבוב, מתבלים וטועמים.
8. מערבבים את הסלט עם הרוטב (ייתכן ולא צריך את כל כמות הרוטב ולכן רצוי להתחיל עם כמות קטנה ולהוסיף לפי הצורך).