עוף בתפוזים, לימון וג'ינג'ר
של מנה שטרום, גורמה
כמות: 6-4 מנות
החומרים:
1 עוף שלם
מיץ מתפוז אחד
מיץ מלימון אחד
1 לימון פרוס לפרוסות עם הקליפה
1 תפוז פרוס לפרוסות עם הקליפה
3 כפיות דבש
1 כוס יין לבן
גרידת לימון ותפוז
1 כף ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק
מלח ופלפל
4 כפות שמן זית
ההכנה:
1. מערבבים היטב את מיץ ההדרים, הדבש, הג'ינג'ר, שמן הזית, גרידת ההדרים, מלח ופלפל.
2. יוצקים את התערובת על העוף ומעסים היטב.
3. מניחים את העוף בכלי האפייה.
4. מסדרים את פרוסות הלימון והתפוז בתוך העוף ומחוצה לו.
5. יוצקים מעל את היין הלבן.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, לכ-50 דקות, עד להשחמת העוף.