פרחי קישוא ממולאים בפטריות, אספרגוס וצנוברים
של אביטל סבג-חורש, גורמה
החומרים:
15 פרחי קישוא טריים
1 חבילת פטריות טריות (אפשר לערבב מספר סוגים)
1/2 חבילת אספרגוס
1 בצל סגול
1 בצל לבן
4 שיני שום קצוצות
100 גר' צנוברים
1 כוס גבינת צאן קשה מגוררת
2 כפות עירית קצוצה
1 כף שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח גס אפור
1/4 כוס אורגנו
1/4 כוס טחינה אורגנית של "משק לין"
לבלילת הבצק:
1 כוס קמח מנופה של "אדמה"
1 ביצה טרופה
3/4 כוס מי קרח
שמן קנולה לטיגון עמוק
ההכנה:
1. קוצצים את הבצל ומאדים במחבת בשמן זית עד שהוא משחים.
2. קוצצים את הפטריות וגבעולי האספרגוס ומוסיפים את שיני השום והתבלינים.
3. מאדים לחמש דקות. מצננים.
4. במחבת, קולים את הצנוברים בעדינות כדי שלא יישרפו. מוסיפים את הצנוברים לפטריות ומוסיפים את הגבינה והעירית.
5. פותחים בעדינות רבה את פרחי הקישוא, מוציאים את האבקנים וממלאים בתערובת הירקות.
6. סוגרים את הפרחים וממוללים את קצוות הפרח, כדי להבטיח סגירה אטומה.
7. מקמחים קלות בקמח.
להכנת הבלילה:
1. מניחים את הקמח בקערה, צרים גומה במרכזה, מוסיפים את הביצה והמים וטורפים את התערובת עד שאין גושים.
2. מחממים את השמן בכלי עמוק, מכניסים אליו את פרחי הקישוא בעזרת מלקחיים ומטגנים אותם עד להזהבה.
3. כדאי לספוג את עודפי השמן בנייר סופג לפני ההגשה.
4. מניחים בצלחת 3 פרחי קישוא ולצדם קערית קטנה של טחינה גולמית.