סלט עלי פאק צ'וי עם רימונים ברוטב בלסמי
של השף שגב משה
לסלט אישי:
2 חופנים של עלי פאק צ'וי, או כל תערובת עלים ירוקים לפי בחירתכם
גרעינים מחצי רימון בשל ומתקתק
6 רצועות של גבינת צאן איכותית
חצי צנון קטן ונקי בקליפתו, חתוך לפרוסות עגולות ודקות
2 כפות גדושות באגוזי מלך מקולפים וקלויים, עם מעט שמן זית ומלח גס
לרוטב:
3/4 כוס שמן זית משובח
3 כפות חומץ בלסמי
1 כפית דבש
1 כפית רוטב מייפל
1 גבעול טימין טרי
1/4 כפית מלח שולחן או לפי הטעם
4 עלי נענע רעננים
ההכנה:
הרוטב:
1. מכניסים לבלנדר את החומץ, הדבש, הטימין ורוטב המייפל ולאחר כמה שניות מזליפים את השמן.
2. מוסיפים את המלח בהדרגה. ניתן לאכסן במקרר עד חודש ימים.
הכנת הסלט:
1. מערבבים בקערה גדולה את העלים עם 2 כפות מהרוטב וטועמים.
2. מוסיפים חצי מכמות גרעיני הרימון, ומעבירים לצלחת הגשה לאחר שטועמים שוב - אם חסר טעם, מוסיפים רוטב.
3. מעל העלים מפזרים לפי הסדר: פרוסות של צנון, אגוזים וגבינה. מעל הכל מפזרים את הרימונים שנותרו ומגישים.








נא להמתין לטעינת התגובות


