גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


פטה כבד עוף עם ג'לי רימונים

של שי-לי אנג'ל-ליפא, גורמה

NRG מעריב | 29/9/2006 8:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החומרים:

לתבנית באורך 23 ס"מ:
500 גרם כבדי עוף נקיים מגידים ושומן (550 גרם ברוטו)
120 גרם "מחמאה" (לאלה שלא שומרים על כשרות, אפשר להשתמש בחמאה)
1 בצל גדול קצוץ
2 כפות גרנדין או ליקר פירות אחר
1 כפית עלי מרווה קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס

לג'לי רימונים:
3/4 כוס מיץ רימונים (אפשר ממיץ קנוי)
11/2 כפיות אבקת ג'לטין

ההכנה:

לפטה:
1. ממיסים במחבת 20 גרם חמאה, ומאדים את הבצל הקצוץ כ-5 דקות מבלי להשחים.
2. מעבירים לצלחת.
3. ממיסים 20 גרם נוספים של חמאה, מוסיפים את הכבדים ומטגנים כ-5 דקות על אש בינונית (תוך הפיכת הכבדים).
4. מחזירים את הבצל למחבת, מוסיפים את הליקר והמרווה, ומבשלים כ-4 דקות תוך כדי ערבוב.
5. מכבים את האש ומצננים היטב.
6. מעבירים את תכולת המחבת עם הנוזלים למעבד מזון עם להב פלדה, ומעבדים לתערובת חלקה.
7. חותכים את יתרת החמאה (60 גרם) לקוביות, ומוסיפים אותה תוך כדי פעולת המכשיר, עד שהיא נבלעת בתערובת.
8. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
9. מרפדים תבנית בניילון נצמד, יוצקים את התערובת, מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

לג'לי הרימונים:
1. למחרת יוצקים 1/4 כוס מיץ רימונים לקערה, מפזרים מעל את אבקת הג'לטין ומשהים ל-10 דקות.
2. מחממים בסיר את יתרת המיץ (1/2 כוס), מביאים לסף רתיחה ומסירים מהאש.
3. יוצקים את המיץ החם על תערובת הג'לטין, ומערבבים היטב.
4. מצננים כ-20 דקות.
5. יוצקים את הג'לי על הפטה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות.
6. מגישים עם טוסטים או לחם טרי.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים