"בומב" גלידה צבעוני
של רות יולס, גורמה
סורבה קנוי בשלושה גוונים: תות, קיווי ולימון, או כל צירוף אחר
2 קערות פיירקס תואמות, האחת בקוטר 21 ס"מ בערך והשנייה בקוטר 17 ס"מ בערך
ניילון נצמד
ההכנה:
1. ממלאים את מחציתה של הקערה הגדולה באחד ממיני הסורבה.
2. עוטפים את החלק החיצוני של הקערה הקטנה בניילון נצמד ומשקיעים את הקערה הקטנה בתוך הסורבה שבקערה הגדולה, כדי ליצור "בור" במרכז.
3. מכניסים למקפיא ומחכים שהסורבה יקפא.
4. מוציאים את הקערה הקטנה על ידי משיכת קצות הניילון.
5. מכניסים ל"בור" סורבה בטעם אחר.
6. שוב משקיעים מעליו את הקערה הקטנה העטופה בניילון נצמד, כדי ליצור עוד "בור".
7. מכניסים שוב לתא ההקפאה.
8. מוציאים את הקערה הקטנה, מכניסים את הסורבה בטעם השלישי לתוך הבור שבמרכז, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים.
9. כשרוצים להוציא את ה"בומב", עוטפים את צדה החיצוני של הקערה במגבת מטבח שהורטבה במים רותחים, משחררים בעזרת סכין חדה את שולי ה"בומב", הופכים על צלחת הגשה.
10. כשפורסים את ה"בומב" למשולשים, כמו עוגה, מתקבלות פרוסות בשלושה צבעים.