גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


סלסילות פילו ממולאות בפטריות ורצועות בשר עוף

של רחל גרא, גורמה

NRG מעריב | 29/10/2006 7:46 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כמות: 6 מנות

החומרים:
300 גרם בשר עוף מנתח הירך ("פרגיות"), חתוך לרצועות דקות
מלח ופלפל שחור
כף שמן זית

לסלסילות:
12 ריבועים של דפי פילו בגודל 15X15 ס"מ
3 - 2 כפות שמן זית

לפטריות:
250 גרם פטריות שמפיניון קטנות, חתוכות לרבעים
2 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
3 כפות אגוזי מלך שבורים
2 כפות עלעלי תימין טריים
קורט אגוז מוסקט טרי מגורר
2 כפות יין לבן יבש

ההכנה:
1. להכנת הסלסילות מומלץ להשתמש בתבנית שקעים (תבנית למאפינס), או בתבניות אלומיניום חד
פעמיות קטנות ועגולות בקוטר 7 - 6 ס"מ, משומנות במעט שמן זית.
2. בעזרת מברשת מורחים את ריבועי דפי הפילו בשמן זית, מניחים ריבוע אחד בתוך שקע/תבנית חד פעמית, ועליו ריבוע שני במצולב, ומהדקים מעט את התחתית.
3. משטחים מעט את השוליים כך שנוצרת סלסילה פתוחה, ואופים בתנור שחומם לחום בינוני במשך חמש עד שש דקות, עד שהעלים מזהיבים.
4. מחממים במחבת עמוקה את השמן ומקפיצים בו את הפטריות במשך שתי דקות.
5. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומביאים לרתיחה, מכסים ומקטינים את הלהבה, ומבשלים במשך עשר דקות.
6. מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל.
7. מחממים במחבת כף שמן זית ומזהיבים בו את נתחי העוף עד שמתקבל צבע זהוב.
8. מכסים, מקטינים את הלהבה ומבשלים במשך עשר דקות.
9. ממלאים את הקעריות בפטריות וברצועות העוף הזהובות ומקשטים בענף תימין.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים