חבושים אפויים ביין
של מסעדת "גפן"
5 חבושים גדולים, צהובים וחלקים, מקולפים ומגולענים
כוס סוכר לבן
כוס סוכר חום
2 כוסות יין אדום יבש
2 כוסות מים
מקל קינמון
כמה פלפלים שחורים שלמים
ההכנה:
1. מסדרים את החבושים בכלי שטוח עם דפנות ועליהם מפזרים את הסוכר החום והלבן.
2. שופכים על החבושים והסוכר את היין והמים. מנערים את הכלי.
3. מוסיפים מקל קינמון ושותלים את הפלפלים השחורים בתוך החבושים. מכסים בעזרת נייר אלומניום.
4. מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך עשר דקות.
5. לאחר עשר דקות, מסירים את הנייר וממשיכים לאפות עד לצמצום הנוזלים וקבלת גוון זהוב.
6. בודקים את רכות החבושים בעזרת מזלג ומגישים עם רוטב שמנת או גלידה וניל.