קיש בטטה, גבינת עזים ורוזמרין
של שי-לי אנג'ל-ליפא, גורמה
לבצק פריך:
2 כוסות קמח
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה קרה
1 כפית שטוחה של מלח
3 כפות מים קרים
למילוי:
200 גר' (גליל) גבינת עזים "פרומעז" חתוכה לקוביות
250 מ"ל (מכל) שמנת מתוקה
2 ביצים
2 כפות שמן זית
1 כף עלי רוזמרין קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס
בטטה קטנה, קלופה וחתוכה לפרוסות בעובי 4 מ"מ
ההכנה:
הבצק:
1. במעבד מזון בעל להב פלסטיק מערבלים קמח, קוביות חמאה, ביצה ומלח עד קבלת
תערובת בעלת מרקם פירורי.
2. מוסיפים 2 כפות מים, ומערבלים עד לקבלת כדור אחיד של בצק. אם העיסה עדיין בעלת מרקם פירורי, מוסיפים כף נוספת של מים.
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מרפדים בבצק את התחתית והשוליים של תבנית קיש- אין צורך לשמן.
4. מהדקים את הבצק לשוליים ובעזרת מערוך או סכין מסירים את הבצק שגולש מחוץ לתבנית.
5. דוקרים במזלג את קלתית הבצק, ומעבירים לשעתיים להקפאה.
6. מוציאים את הבצק מהמקפיא ואופים 15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 175 מעלות, עד שהבצק מקבל צבע זהוב בהיר.
7. מוציאים מהתנור ומצננים.
הכנת המילוי:
1. במעבד מזון בעל להב פלדה מרסקים גבינה, שמנת מתוקה, ביצים ושמן זית עד לקבלת משחה
אחידה.
2. מוסיפים את עלי הרוזמרין, ממליחים ומפלפלים.
3. יוצקים את התערובת על גבי הבצק, מסדרים מעל את פרוסות הבטטה ואופים 40-30 דקות, עד שהקיש זהוב.
4. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.