לחם כפרי טורקי
של לינט דלבה ממסעדת גפן
1 ק"ג קמח לאפיית לחם (שטיבל)
1/2 ק"ג קמח לבן
2 כפות מלח
1 כפית סוכר חום
50 גר' גרעיני דלעת
2 כפיות שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים
1 כף שמן
ההכנה:
1. מערבבים בקערת מערבל את כל החומרים (מלבד המים) בדרגה 3.
2. מוסיפים תוך כדי ערבול את המים ומעלים את המהירות בהדרגה עד למהירות הגבוהה ביותר, ממשיכים לערבל במשך עשר דקות.
3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, לשים את הבצק במשך חמש דקות.
4. מקמחים את הבצק ומניחים לטפוח בשקית ניילון במקרר למשך כל הלילה .
5. לאחר שהבצק תפח, צרים ממנו 4 ככרות לחם שוות, חורצים בסכין דקה את הלחם בצורת X.
6. מניחים את הלחם לתפיחה עם כיסוי למשך שעה.
7. אופים בחום של 200 מעלות במשך 45 דקות.