כבש עם חבושים
של מרגרט תייר
1 כתף שלמה של כבש במשקל 2.8 ק"ג, חתוך לחתיכות של 4 ס"מ
1 ק"ג בצלצלי שאלוט
2 ק"ג חבושים, כל חצי חבוש חתוך לארבע
1/4 כוס שמן זית
1 כפית גדושה של פלפל שחור, גרוס
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית פלפל אנגלי
1/4 כפית כמון
1/4 כפית קימל טחון
1 כפית גדושה של מלח
ההכנה:
1. בסיר כבד, מטגנים את בשר הכבש בשמן זית, עד שישחים.
2. מוציאים את הבשר החוצה ומכניסים לסיר את החבושים והבצלים. מטגנים עד שגם הם משחימים.
3. מוסיפים את התבלינים ומטגנים יחד כשתי דקות.
4. מוסיפים לתערובת שתי כוסות מים.
5. מוסיפים לסיר את בשר הכבש, שטיגנו קום לכן.
6. נותנים לתערובת לרתוח כחצי שעה.
7. כשהמים כמעט ומתאדים, שמים את הסיר על פלטה לשבת, או על גוף חימום אחר, למשך ארבע שעות.