בף בורגיניון
של שאול אברון ואיתן זנזורי, יועזר בר יין
1.5 ק"ג מכסה אנטרקוט מנוקה משומן וגידים, חתוך לקוביות בגודל 5 על 5
200 גרם בייקון חתוך לקוביות
4 גזרים
8 בצלים קטנים
2 שורש סלרי
4 שורש פטרוזיליה
2 כרישות
5 שיני שום
1 ליטר ציר בקר
3 עצמות מוח
2-3 בקבוקי יין אדום - לכיסוי הבשר
1 כוס ברנדי
מעט שמן זית
בוקה גרני: ענף של פטרוזיליה, תימין, רוזמרין, מרווה
שקיק תבלינים: אגוז מוסקט, ציפורן, פלפל שחור, עלי דפנה. קמצוץ מכל תבלין
8 תפוחי אדמה קטנים קלופים
ההכנה:
1. במחבת כבדה סוגרים את הבשר בשמן זית, במלח ובפלפל, ואז מעבירים את הבשר לסיר כבד.
2. יוצקים את הברנדי למחבת ומקרצפים את המשקעים שהצטברו (להיזהר מהלהבה).
3. מוסיפים עצמות מוח ויין אדום, מצמצמים מעט.
4. מסירים את קצף השומן ואז מוסיפים את ציר הבקר, הבוקה גרני ושקיק התבלינים.
5. מבשלים על אש נמוכה במשך שעה.
6. מטגנים את הבייקון עד שהוא מוציא שומן ואז מוסיפים את הירקות החתוכים.
7. מטגנים עד שמזהיב ומוסיפים לסיר הבשר.
8. מבשלים עוד שעה בערך ובודקים אם הבשר רך. כשהוא רך, מורידים מהאש ומגישים.