מרק כרוב ירוק
של ד"ר דפנה שמרון
החומרים:
300 גר' עלי מנגולד (רק החלק הירוק), או כל אחד מתחליפי העלים הנ"ל
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום מעוכות
5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק
3 כפות שמן זית
2 - 1 נקניקיות צ'וריסו
מלח ופלפל
להגשה:
פרוסות לחם תירס כמספר הסועדים (מתכון בהמשך)
ההכנה:
1. חותכים את עלי המנגולד לרצועות דקיקות, וחולטים במים רותחים 30 שניות. מעבירים למי קרח, מסננים ושומרים בצד.
2. חותכים את הנקניקיות לפרוסות עגולות, ומטגנים במעט שמן זית.
3. מניחים את הנקניקיות על נייר מגבת לספיגת השומן. מטגנים את הבצל והשום בשתי כפות שמן, עד שהבצל הופך שקוף.
4. מוסיפים את תפוחי האדמה, וממשיכים לטגן על להבה בינונית, עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב מעט.
5. מוסיפים מים שיכסו את תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה.
6. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך 25 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים מאוד.
7. מרסקים את תפוחי האדמה למחית חלקה, ומתבלים בפלפל ומלח.
8. מחזירים לסיר, ומוסיפים את הנקניקיות. מחממים על אש בינונית.
9. מוסיפים את עלי המנגולד, מערבבים ומגישים בקערות, עם לחם תירס.
לחם תירס פורטוגזי (Broa de Milho)
החומרים:
1.5 כוסות קמח תירס
1.5 כפיות מלח
1 כוס מים רותחים
1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1/4 כוס מים פושרים
1 כף שמן זית
2 כוסות קמח לבן ללחם
אביזרים:
תבנית משומנת בקוטר 22 ס"מ
ההכנה:
1. מערבלים כוס אחת של קמח תירס ואת המלח עם המים הרותחים עד לקבלת לתערובת חלקה, ומצננים במשך עשרים דקות.
2. מערבבים את השמרים והסוכר עם מים פושרים, ומתפיחים במשך עשר דקות.
3. מוסיפים את השמרים ואת חצי כוס קמח התירס הנותרת לתערובת קמח התירס שהצטננה, ומערבבים היטב.
4. מוסיפים כוס אחת של קמח ואת השמן, ומערבבים. מכסים במגבת, ומניחים במקום חמים למשך 45 דקות.
5. מניחים את הבצק שתפח על משטח
מקומח ומוסיפים עוד קמח. לשים במשך חמש דקות, עד שנוצר בצק גמיש.
6. מסדרים את הבצק בתבנית כך שיתפוס את כל שטחה. חורצים את החלק העליון של הבצק בעזרת סכין, ויוצרים דוגמת מעוינים.
7. מכסים במגבת, ומתפיחים במקום חמים במשך חמישים דקות, או עד שהבצק הכפיל את נפחו.
8. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, במשך 45 דקות, או עד שהכיכר משמיעה צליל חלול כשנוקשים בה. מגישים את הלחם חמים.