סלט פירות ים טרופי
של שף אלון גונן, אל בריו
8 שרימפס נקיים מקליפה (להשאיר זנבות)
1/4 קילו טבעות קלמרי
מיץ לימון מחצי לימון טרי
4 בצלים ירוקים, חתוכים לרצועות באורך 4 ס"מ
1 חבילת עירית, חתוכה לרצועות באורך 7 ס"מ
1 בצל סגול חתוך לחצאי טבעות
1 כפית ג'נג'ר קצוץ דק
1 גרידת לימון
חצי צ'ילי אדום קצוץ דק
1 מנגו, חתוך לרצועות דקות
1/2 אננס טרי, חתוך לרצועות דקות
1/4 חבילת כוסברה, מופרדת לעלים שלמים
מעט מלח גס
ההכנה:
1. חולטים את השרימפס במים רותחים למשך שתי דקות ומניחים בקערה.
2. חולטים את הקלמרי במשך שלוש דקות, מניחים בקערה ושופכים בעדינות את מיץ הלימון מעל.
3. מוסיפים בצל, בצל ירוק, עירית, צ'ילי אדום, ג'ינג'ר וגרידת לימון ומערבבים.
4. מניחים סלט בצלחת הגשה אישית ומסדרים מעל עלי כוסברה טרייה ורצועות דקות של מנגו ואננס.
5. זורים מעט מלח גס ומגישים קר.