גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


סלסילות קדאיף במילוי תותים וקרם פטיסייר

של שף אמיר כלפון, יערות הכרמל

nrg מעריב | 6/2/2007 8:25 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החומרים ל - 4 מנות:
לסלסילות:
2 כוסות אטריות דקיקות לקדאיף
50 ג' חמאה מומסת
2 כפות אבקת סוכר

לקרם פטיסייר:
360 מ"ל חלב
25 ג' קורנפלור
2 חלמונים
1 תרמיל וניל (חצוי לאורך)
50 ג' סוכר

לתותים:
2 כוסות תותים שטופים היטב
30 ג' אבקת סוכר

ההכנה:
הסלסילות:
1. מחממים את התנור לחום בינוני ומשמנים את התבניות.
2. שמים את האטריות בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ואבקת סוכר, ומערבבים עד שהן מצופות היטב בחמאה.
3. מחלקים את האטריות בין התבניות ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות.
4. אופים במשך 7 עד 10 דקות, עד שהסלסילות אפויות וזהובות, מצננים ושומרים בכלי אטום עד להגשה.

הקרם:
1. מערבבים בקערה חצי כוס מהחלב עם הקורנפלור, מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב.
2. שמים את יתרת החלב בסיר, מוסיפים את תרמיל הווניל והסוכר, מערבבים ומביאים לסף רתיחה.
3. מסירים מהכיריים ומוסיפים בזרם דק, תוך כדי ערבוב מתמיד, שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים.
4. מחזירים את הסיר לכיריים, מערבבים, ומוסיפים את תערובת החלמונים לסיר תוך ערבוב מתמיד.
5. מנמיכים את הלהבה. מבשלים תוך בחישה מתמדת בעזרת מטרפה או כף עץ, כדקה, עד שנוצר קרם סמיך.
6. מעבירים את הקרם לכלי שטוח ומכסים את פניו בניילון נצמד, מצננים ומאחסנים בקירור עד לשימוש.

התותים:
חוצים את התותים לאורך ומערבבים בכלי עם אבקת סוכר. משהים במשך עשר דקות , עד שהתותים מפרישים נוזלים.

הרכבת המנה:
ממלאים את סלסילות הקדאיף בקרם הפטיסייר, מסדרים את חצאי התותים בעיגול מעל הקרם, מניחים על צלחת הגשה ומגישים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים