כדורי שוקולד (טראפלס)
של סיליה רגב, גורמה
החומרים:
לבסיס הכדורים:
300 ג' שוקולד מריר (66% קקאו)
150 מ"ל שמנת מתוקה (מעט יותר מחצי כוס)
30 ג' חמאה
3 - 2 כפות ליקר (או קליפת תפוז או לימון מגוררת, מי זהר, קפה שחור, אגוזים קלויים וטחונים או צימוקים ברום)
לציפוי:
קקאו, אגוזים טחונים או קוקוס
ההכנה:
1. ממיסים חלקית את השוקולד, ומביאים את השמנת לרתיחה.
2. יוצקים את השמנת לתוך מרכז השוקולד הנמס ומערבבים בתנועות מעגליות עד שנוצרת עיסה מבריקה.
3. מרחיבים את תנועת הערבוב עד שכל השוקולד נמס והעיסה אחידה ומבריקה. מוסיפים את החמאה והליקר ומקררים במשך שעה או יותר.
4. לפני שהעיסה מתקשה, אפשר להזליף אותה ישר לעטרות נייר או לגלגל לכדורים. מקררים שוב.
הציפוי:
1. מגלגלים כל כדור שוקולד בקקאו או בגימור הנבחר. שומרים בכלי סגור הרמטית במקרר עד שעת
הצורך.
2. כדאי להוציא את הכדורים מהמקרר כמה דקות לפני ההגשה, כדי לייצב את טעם השוקולד.
טיפ:
אם רוצים להחליף שוקולד מריר בשוקולד חלב או בשוקולד לבן, מפחיתים את כמות השמנת
המתוקה ל - 100 מ"ל בלבד, אחרת הכדורים יהיו רכים מדי.