טוויל קוקוס עם קרם פטיסייר ופירות יער
של שף קולין גילון, מלון שיזן
לטווילים:
4 חלבונים
½ כוס סוכר
½ כוס קוקוס
100 גר' חמאה או מרגרינה
לקרם פטיסייר:
8 חלמונים
2 ביצים
200 גר' סוכר
90 גר' קורנפלור
ליטר חלב
2 מקלות וניל - לא חובה
לרוטב פירות יער:
שקית פירות יער קפואים (400 גר') ולהשאיר מעט לקישוט
כוס סוכר
כוס מים
ליקר רום
ההכנה:
1. מרככים במעבד מזון עם להב גיטרה את החמאה.
2. מוסיפים את החלבונים בשלבים, עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את הסוכר ואת פירורי הקוקוס.
4. מניחים כפית מהתערובת על נייר אפייה משומן או תבנית סיליקון ומשטחים, כך שיתקבלו 12 טווילים..
5. אופים בתנור בחום של 100 מעלות למשך עשר דקות.
הקרם:
1. מערבבים את החלמונים עם הביצים והסוכר לתערובת אחידה.
2. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב.
3. מרתיחים את החלב עם הווניל. כשהחלב רותח, מכניסים אליו את תערובת הביצים ומנמיכים את האש.
4. מערבבים עד שהתערובת מוצקה.
5. מבשלים עוד 3-4 דקות ומעבירים לכלי קר - שלא על האש.
הרוטב:
1. מרתיחים את הסוכר עם המים עד לקבלת סירופ ומקררים.
2. טוחנים את פירות היער עם מעט הסירופ לפי מידת המתיקות הרצויה.
3. מוסיפים רום לפי הטעם.
ההגשה:
1. מניחים טוויל, מעליו קרם פטיסייר, מעליו טוויל נוסף, עוד קרם ועוד טוויל.
2. מעטרים מסביב ברוטב פירות יער ומעט פירות יער שלמים.