מרק צח עם כופתאות תרד
של רחל גרא, גורמה
החומרים:
למרק:
3 גזרים
1 שורש סלרי
1 בצל גדול
1 כרישה בינונית
1 נתח דלעת במשקל 350 עד 400 גר'
2 קישואים
1 שורש פטרוזיליה
1 אגד שמיר ו-1 אגד פטרוזיליה
3-2 גבעולי סלרי עם עלים
צרור עשבי תיבול: ענף רוזמרין, 4-3 ענפי תימין, ענף מרווה, 3 עלי דפנה - קשורים בחוט משיחה
2 שיני שום קלופות וחצויות
3-2 גרגרי פלפל
3-2 גרגרי פלפל אנגלי
קורט אגוז מוסקט מגורר טרי
מלח ופלפל
לכופתאות התרד:
1 כוס קמח מצה
1 כף שמן זית
1 כוס מים רותחים
500 גר' תרד טחון (אפשר קפוא)
2 ביצים
מלח ופלפל שחור
4-3 שיני שום כתושות
ההכנה:
המרק:
1. קולפים את הירקות וחותכים אותם לפרוסות עבות.
2. קושרים את השמיר והפטרוזיליה בחוט משיחה, וכך גם את עשבי התיבול.
3. מניחים את כל המרכיבים בסיר ומכסים במים (10-8 כוסות), מתבלים בקורט מלח ופלפל.
4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.
5. מוציאים את צרורות הירק ועשבי התיבול, מסננים כך שמתקבל מרק צח, ומתקנים תיבול במלח ופלפל.
הכופתאות:
1. מניחים בקערה את קמח המצה, המים והשמן ובוחשים היטב.
2. מוסיפים את התרד והביצים ומערבבים היטב, מתבלים ומוסיפים את השום.
3. מכסים ומניחים במקרר למשך שעתיים, לייצוב.
4. מחממים מים עם כפית מלח וקורט פלפל בסיר, מרטיבים את הידיים, מגלגלים מן התערובת כופתאות קטנות (בגודל אגוז) ושומטים אותן למים הרותחים. הכופתאות שוקעות ואחר כך צפות.
5. מבשלים כ-20 דקות, ומוציאים בעזרת כף מחוררת. אפשר להכין מראש.