מוס שוקולד
של רות אוליבר, מתוך הספר "עוד שוקולד"
חומרים ל-6 מנות:
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
350 גר' שוקולד מריר קצוץ
50 גר' חמאה
3 חלבונים
80 גרם (1/3 כוס) סוכר
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
ההכנה:
1. מביאים חלב לרתיחה.
2. יוצקים על השוקולד, מערבבים ומוסיפים חמאה.
3. מערבבים היטב. מצננים לטמפ' החדר.
4. מקציפים חלבונים עם סוכר, עד שנוצר קצף יציב.
5. מקפלים את תערובת השוקולד לתוך קצף החלבונים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. מקציפים שמנת מתוקה עד שהיא מתרככת ומקפלים לתערובת השוקולד.
6. יוצקים את המוס לכוסות ושומרים במקרר עד ההגשה.
7. אפשר גם לקפל 100 גר' שוקולד מגורר או שבור גס לתוך תערובת המוס המוכנה.