סלט קלמרי קר
של אלון גונן, מסעדת אל-בריו
1/2 ק"ג קלמרי קטן, ללא עצם מרכזית
2 גזרים בינוניים, חתוכים למקלות דקים
1/2 אננס טרי, חתוך למקלות דקים
1 סלרי אמריקאי, חתוך לרצועות דקות
1 בצל לבן בינוני, חתוך לחצי ולפרוסות דקות
1 בצל סגול, חתוך לחצי ולפרוסות דקות
1/4 חבילת כוסברה טריה (רק העלים)
2 לימונים סחוטים (עדיף ליים)
1 צ'ילי אדום חריף חתוך לטבעות
מעט מלח גס
ההכנה:
1. מכניסים את כל הירקות לקדרה ויוצקים עליהם לימון.
2. מקמחים את הקלמרי ומערבבים אותו עם פפריקה אדומה.
3. בסיר עמוק מחממים שמן.
4. מטגנים את הקלמרי בשמן שבסיר כ-2 דקות.
5. מקררים וחותכים לרצועות (אם רוצים, אפשר גם להשאיר את הקלמרי שלם).
ההגשה:
1. מסדרים בצלחת הגשה חופן של הסלט ומעליו מניחים את הקלמרי.
2. סוחטים עוד ליים על הקלמרי וממליחים מעט.
3. לפני ההגשה מקשטים בעלי כוסברה טריים ומגישים.
יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף ישיב בשמחה