שומר צלוי ומזולף בטחינה וסילאן
של רחל גרא, גורמה
אני נמנית עם הצד האוהב, אבל לטובת מי שנרתעים מהריח, מגיע המעדן שלפניכם. וכן, זהו מעדן עדין ואנין, אף על פי שמכינים אותו על הגריל, מפני שהצלייה מעלימה את ניחוחו הנוקב ומעצימה את מתיקותו הטבעית, והיא משחק ילדים.
אגב, כשאתם קונים שומר תשתדלו לבחור את הפקעות העגלגלות השמנמנות, מפני שהן עסיסיות יותר מאלה השטוחות, שמתאימות לתבשילי קדירה ולמרקים.
החומרים:
8 פקעות שומר
4 כפות מיץ לימון
4 כפות שמן זית משובח
מלח גס
לזילוף:
4 כפות טחינה
3 כפות סילאן
קורט מלח גס ופלפל שחור גרוס
להגשה:
עלי חסה סגולה
3-2 כפות צנובר קלוי
ההכנה:
1. מסירים מראשי השומר את הגלד החיצון ושוטפים היטב.
2. חותכים אותם לאורך לרבעים ומניחים בקערה.
3. מזליפים עליהם את מיץ הלימון, שמן הזית והמלח.
4. צולים על גריל (או מחבת פסים) 4-3 דקות מכל צד.
5. מעבירים לקערה שרופדה בעלי החסה, ומניחים אותם עליה כך שצדם החלק כלפי מטה.
6. מפזרים עליהם מעט מלח גס ופלפל, מזלפים מן הטחינה והסילאן ומסיימים בצנובר הקלוי.
יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף ישיב בשמחה