גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


שומר צלוי ומזולף בטחינה וסילאן

של רחל גרא, גורמה

nrg מעריב | 4/6/2007 8:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
השומר, אותו שורש/בצל שמנמן שניחוחו מבשם באביב את השווקים, שייך למחלקת המאכלים החד משמעיים: או ששונאים אותו (בגלל הריח האניסי) או שאוהבים מאוד.

אני נמנית עם הצד האוהב, אבל לטובת מי שנרתעים מהריח, מגיע המעדן שלפניכם. וכן, זהו מעדן עדין ואנין, אף על פי שמכינים אותו על הגריל, מפני שהצלייה מעלימה את ניחוחו הנוקב ומעצימה את מתיקותו הטבעית, והיא משחק ילדים.

אגב, כשאתם קונים שומר תשתדלו לבחור את הפקעות העגלגלות השמנמנות, מפני שהן עסיסיות יותר מאלה השטוחות, שמתאימות לתבשילי קדירה ולמרקים.

החומרים:
8 פקעות שומר
4 כפות מיץ לימון
4 כפות שמן זית משובח
מלח גס

לזילוף:
 4 כפות טחינה
3 כפות סילאן
קורט מלח גס ופלפל שחור גרוס

להגשה:
עלי חסה סגולה
3-2 כפות צנובר קלוי

ההכנה:
1. מסירים מראשי השומר את הגלד החיצון ושוטפים היטב.
2. חותכים אותם לאורך לרבעים ומניחים בקערה.
3. מזליפים עליהם את מיץ הלימון, שמן הזית והמלח.
4. צולים על גריל (או מחבת פסים) 4-3 דקות מכל צד.
5. מעבירים לקערה שרופדה בעלי החסה, ומניחים אותם עליה כך שצדם החלק כלפי מטה.
6. מפזרים עליהם מעט מלח גס ופלפל, מזלפים מן הטחינה והסילאן ומסיימים בצנובר הקלוי.

יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף ישיב בשמחה

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים