גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


עוגת שמרים וריקוטה

של לחם טאטי

nrg מעריב | 27/7/2007 8:24 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החומרים:
לבצק:
150 מ"ל חלב
1/2 חבילה שמרים טריים (20 גרם)
1 ביצה
2 חלמונים
400 גרם קמח
40 גרם סוכר
1/4 כפית מלח
50 גרם חמאה רכה
200 גרם חמאה לקיפולים
אבקת סוכר

למילוי ריקוטה:
500 גרם גבינת ריקוטה (5 אחוז שומן)
150 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
50 גרם חמאה רכה מאוד
40 גרם קמח
גרידה מ-1 לימון אחיד
כף תמצית וניל איכותית

ההכנה:
המילוי:
1. יש לערבב את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת חלקה והומוגנית.
2. יש לשמור את התערובת בקירור.

העוגה:
1. לשים את כל חומרי הבצק (למעט החמאה לקיפולים) עד לקבלת בצק אחיד.
2. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומכסים למשך 3 שעות (מינימום) במקרר.
3. בתום הקירור מרדדים את הבצק למלבן שווה בגודלו בעובי 5-6 מ"מ, מציבים במרכזו את החמאה.
4. מקפלים את שני קצוות הבצק למרכז ויוצרים מעטפה, כך שהחמאה תהיה מוצבת במרכז הבצק.
5. מרדדים את "המעטפה" באמצעות מערוך מקומח למלבן בעובי 4 מ"מ.
6. שמים לב שהבצק לא נדבק למשטח העבודה באמצעות קימוח שולחן העבודה והמערוך.
7. מחלקים את המלבן לשלושה חלקים, בכל חלק מקפלים את הבצק לאמצע ואת הקצה השני מקפלים מעליו, עד להיווצרות מעטפת בעלת שלוש שכבות בצק.
8. שמים את המעטפת במקרר למשך שעה לפחות.
9. מוציאים את הבצק וחוזרים על פעולת הקיפול במשך שלוש פעמים. בין כל קיפול יש לתת לבצק לנוח למשך חצי שעה לפחות במקרר.
10. בתום הכנת הבצק מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ ומורחים את מילוי הריקוטה בשכבה אחידה. על המילוי אפשר לפזר צימוקים לבנים.
11. בתום המילוי מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים לגלילים ברוחב 6-7 ס"מ.
12. מסדרים את הגלילים בצורה שווה בתבנית סבתא (חור). כל עוגה צריכה להכיל 5-6 שושנים.
13.מתפיחים את העוגה במשך 40-60 דקות בטמפרטורת החדר.
14.בתום ההתפחה מחממים את התנור לחום של 160 מעלות ואופים במשך 40-45 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.
15. מקררים בטמרפטורת החדר ובוזקים אבקת סוכר מעל העוגה.
16. שומרים את העוגה בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך יומיים.
17. מקציפים במיקסר עם מטרפה את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי.
18. ממיסים  במיקרוגל או בבאן מרי את השוקולד והחמאה, לאחר מכן מוסיפים את הוויסקי.
19. מוסיפים לתערובת את הביצים ולערבב בזריזות.
20. מוסיפים את החומרים היבשים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
21. משטחים את התערובת בתבנית גבוהה (או קערה רחבה) ומקפיאים למשך 6 שעות.
22. מוציאים מן המקפיא ומגלגלים את התערובת לכדורים קטנים ומגלגלים באבקת סוכר.
23. מסדרים את הכדורים בתבנית אפייה תוך יצירת רווח אחד מן השני.
24. אופים  בחום של 190 מעלות למשך 6-7 דקות.

יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף ישיב בשמחה

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים