מרק יוגורט וזוקיני קר
של שף שגב משה
2 זוקיני ירוק או צהוב (ניתן לשלב), חתוכים לפרוסות דקות לאורך
3 גביעי יוגורט
5 כפות שמן זית
1 גבעול נענע טרייה
מיץ מ-1 לימון טרי
2 כפות צנובר קלוי
1 כפית פטרוזיליה קצוצה
2 כפות עירית
5 שיני שום שלמות ואפויות בנייר כסף עד לריכוך מלא
קורט נדיב של מלח שולחן ומעט פלפל לבן טחון
1 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ דק
ההכנה:
1. מערבבים בתוך כלי גדול את היוגורט עם שמן הזית, הנענע, הפטרוזיליה והעירית, מתבלים במלח
ובפלפל וטועמים.
2. מכניסים למקרר למשך 10 דקות לפחות על מנת שהיוגורט יספוג טעמים.
3. מחממים מחבת גריל לחום גבוה מאוד, משמנים את פרוסות הזוקיני בשמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל גרוס.
4. מניחים אותן על המחבת והופכים לאחר כדקה או כשהזוקיני קיבל סימנים ברורים של חריכה במחבת.
להגשה:
1. מניחים במרכז צלחת גדולה את הזוקיני הצלוי, יוצקים את מרק היוגורט, מפזרים מעל את הצ'ילי
הטרי ואת שיני השום האפויות, ויוצקים את מיץ הלימון.
2. מפזרים מעט צנוברים, ורגע לפני ההגשה מניחים 4 קוביות קרח בכל צלחת מרק.
3. מומלץ להגיש כמנת פתיחה.
יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף ישיב בשמחה








נא להמתין לטעינת התגובות


