טארט ריקוטה ותאנים צלויות
של קונדיטורית מאיה ויסמן, כרמלה בנחלה
תבנית פאי מתפרקת בקוטר 22 ס"מ
לבצק:
60 גר סוכר
120 גר חמאה רכה
180 גר קמח מנופה
גרידה מלימון 1
1 חלמון ביצה
למלית:
500 גר' גבינת ריקוטה
1 מיכל שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
3 ביצים
גרידה מלימון 1
50 גר' צנוברים קלויים
לתאנים:
20 תאנים חציות
מעט חמאה
ההכנה:
לבצק פריך :
1. בקערת מיקסר שמים חמאה רכה וסוכר ומערבבים עם גיטרה עד לקבלת קרם חלק.
2. מוספים חלמון וגרידת לימון מערבבים למסה חלקה.
3. מוסיפים את הקמח, מערבבים מעט, עוטפים בניילון ומקררים שעתיים.
4. מרדדים על תבנית פאי מתפרקת מחררים את הבצק, מקררים במשך חצי שעה.
5. אופים במשך 12 דקות ב-180 מעלות ומקררים.
למלית:
1. מערבבים גבינה, שמנת, סוכר וחמאה רכה.
2. מוסיפים ביצים (אחת אחת), צנוברים וגרידת לימון.
3. יוצקים על הקלתית ואופים במשך 30 דקות ב-160 מעלות .
4. מצננים על רשת.
לתאנים:
(ניתן להגיש חם או קר)
1. מניחים 20 תאנים חציות בתבנית אפיה עם מעט חמאה.
2. מפזרים 2 כפות סוכר דמררה וצולים כ- 20 דקות ב- 250 מעלות.
3. מניחים את התאנים על העוגה יחד עם נוזלי הצלייה ומגישים.
יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף ישיב בשמחה