אסקלופ חזה עוף במרינדת רימונים ודבש על לביבות תפוח עץ ובטטה
של אבינועם בר מוחא, רשת קפה קפה
4 יח' חזה עוף נקי, 250 גרם ליחידה
גרגרי רימון
למרינדה:
3 כפות דבש
4 שיני שום
צרור קטן של טימין
150 מ"ל סירופ רימונים
150 מ"ל שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
גרידה מלימון 1
ללביבות:
2 בטטות בינוניות
2 תפוחי גרנד סמית'
מעט קינמון
1 כף סוכר חום
50 גר' חמאה
טרגון
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
2 כפות צ'ילי מתוק
פירורי לחם לציפוי
ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הדבש, השום, טימין, גרידת לימון וסירופ הרימונים עד ליצירת מרקם אחיד.
2. בזילוף איטי מוסיפים את שמן הזית תוך ערבוב בעזרת מטרפה. מתקנים טעמים בעזרת מלח ופלפל.
3. מפלפלים מעט את חזה העוף לפני ההשרייה במרינדה.
4. ממולץ להשרות את העוף לפחות ללילה לפני הצלייה.
הלביבות:
1. מקלפים את הבטטות וחותכים אותן לקוביות.
2. מבשלים במים עד לריכוך, מסננים ומועכים למחית חלקה.
3. מוסיפים כ-50 גר' חמאה, ג'ינג'ר צ'ילי מתוק, מלח ופלפל ומניחים בצד להתקרר.
4. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות וסימטריות. הן יהיו חלק מהבטטות.
5.
מקפיצים במחבת חמה את התפוחים עם חמאה, קינמון ומעט סוכר חום עד לריכוך חלקי.
6. מערבבים את התפוחים עם הבטטה עד ליצירת מחית אחידה.
7. לאחר שהמחית התקררה, מכינים ממנה לביבות.
8. מצפים אותן בפירורי לחם ומטגנים במחבת בשמן דק עד להזהבה.
ההגשה:
1. צולים את חזה העוף על מחבת פסים חמה או בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה.
2. מניחים אותו על צמד לביבות חמות ומקשטים בענף טימין ובגרגרי רימון.
יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מיילוהשף ישיב בשמחה