גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


יש לה ביצים

והיא לא מהססת לרקוח מהן שקשוקה. המדור שמפרגן לכם היכרות עם מטבחם של בשלנים חובבים וידועים בתחומם מכניס אתכם למטבח של אימפריית הטיפוח - רונית רפאל

מלי זיידמן, גורמה | 9/10/2007 8:33 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
רונית רפאל, בעלת רשת ישראלית ואירופית לטיפולי יופי ואסתטיקה, מתגוררת בישראל ובשוויץ
לסירוגין, וחיה עם בעלה יונתן לייטסדורף ושלושת ילדיה.

האם יש לך זמן לארח?
"כן, אבל לא הרבה. אני מארחת בעיקר בחגים ובסופי שבוע, ואז מגיעים המשפחה וחברים קרובים. אצלי בבית מתארחים רק אנשים שאני מאוד אוהבת".

איך נראה אירוח אצלך?
"פשוט, נעים וחמים, כמו אצל אמא שלי. בדרך כלל יושבים לארוחת ערב סביב שולחן, אבל אם זו ארוחת צהריים, אז אני מארחת בגינה שבחוץ, בבופה לא רשמי.

"האוכל משתנה לפי סוג האנשים שמגיעים. זה יכול להיות אוכל מבושל בסגנון ביתי, או סושי או סטייקים. אני משתדלת לתכנן את התפריט לפי מה שהאנשים שמגיעים אוהבים. אני המארחת הכי קלילה בעולם, כי אני לא עושה כלום בשביל להרשים את האורחים שלי. כשאתה מנסה לעשות רושם, אנשים חשים את זה ואירוח צריך להיות קול".
"אירוח צריך להיות קול". צילום: דן דניר דן דניר
אין כמו קובה

 מי הבשלן העיקרי בבית?
"אף אחד מאיתנו לא מבשל, פשוט כי אנחנו לא ממש טובים בזה. לארוחות מיוחדות אנחנו מביאים שף מיוחד שיבשל בשבילנו, ולארוחות פחות רשמיות יש לנו מישהי בבית שמטפלת לנו בזה.

"ככה אפשר לארח בלי להגיע רצוצים לאורחים והאורחים נהנים יותר. כשהמארחת רגועה כולם נהנים, בעיקר שבסוף היא גם נותנת את המתכון בלי להחסיר אף מרכיב, כי זה לא המתכון שלה".

מה את יודעת לבשל?
"ביצה עין מצוינת ושקשוקה, או כמו שהבעל שלי קורא לזה: 'ארוחת שטראוס', שזה ביצה, זיתים וקוטג', וזו הארוחה שאני אוכלת כמעט כל ערב, זה מצוין וזה מה שהכי טעים לי".

על מה לא תוותרי בארוחה?
"על יין טוב, על נרות ועל זר מהמם של פרחים. כל השאר זה רשות".

איפה את עורכת את הקניות שלך?
"בארץ אנחנו עורכים את הקניות במכולת של נמרודי בסביון, ובז'נבה יש לנו זוג שמטפל באחזקת הבית ובבישול והם דואגים לזה, אני אפילו לא יודעת לאן הם הולכים".

מה את אוהבת לאכול?
"אני הכי אוהבת סושי וקובה עיראקית של אמא שלי. זה קובה סלק אדומה שאמא שלי מכינה הכי טוב בעולם, ואני משוגעת על זה. חוץ מזה, אני גם אוהבת מאוד דגים וסטייקים של פילה. אני אוהבת מאכלים שאני יודעת שהם משביעים ולא משמינים.

"אין אצלי כזה דבר אוכל מטוגן, ואני לא

מכניסה רעלים כאלה לגוף שלי. גם באירוח אצלנו אף פעם לא יהיה אוכל משמין מדי או מטוגן. בשבילנו אוכל זה כמו להכניס דלק למכונית, ולכן זה חייב להיות משהו שמתאים לגוף. אצלנו כולם בבית אוכלים הכל אבל באיזון, אין חסכים, יש גלידות בפריזר ולחם בארון, אבל לא מגזימים".
סושי. אפשר גם סטייק. צילום: יחסי ציבור
סושי. אפשר גם סטייק. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

אודטה זמינה לעזרה

מה את אוכלת בעבודה?
"בהפסקת צהריים אני אוכלת מגש סושי או סלט טונה או סלט ירוק גדול עם ביצה. בצהריים אי אפשר לאכול משהו כבד, אני חייבת משהו קל ומזין כדי שאוכל לחזור לתפקד אחר כך".

ספרי לי על ניסיון בישול לא מוצלח שהיה לך.
"הבן הגדול, לי, נורא אוהב לאפות ולבשל, אז יום אחד הוא ביקש ממני לאפות עוגה ונעזרתי בספר בישול של אודטה. כמובן שתוך רבע שעה אודטה הייתה על הקו ונתנה לי הסברים מפורטים, ולמרות שההסבר שלה היה מדויק ועשיתי כל מה שהיא אמרה, יצאה לי עוגה בגובה סוליה.

"בסוף לי נאלץ לאפות אותה שוב בעצמו ויצא לו מושלם. הוא היחיד במשפחה שמאוד אוהב מטבח, ולמרות שהוא רק עכשיו בן 13, הוא כבר יודע לאפות ממש מצוין".

באיזו מדינה את הכי נהנית מהאוכל?
"ללא ספק ישראל. יש מסעדות טובות בכל העולם, אבל אין כמו האוכל בישראל. בצרפת אכלתי 800 פעם את אותו סטייק פילה עם רוטב יין ונמאס לי. חלזונות וצפרדעים אני לא אוכלת, והטעם הישראלי הכי מדבר אלי".

איך האוכל בשוויץ?
"נורא ואיום. הם אוכלים המון בשר וגבינות, והכי הם אוהבים פה פונדו, שאני בכלל לא אוהבת. מה שכן, אפשר למצוא פה סטייקים טובים, אבל כמה סטייקים בן אדם כבר יכול לאכול?".

פונדו. צילום המחשה: נאור רהב
פונדו. צילום המחשה: נאור רהב נאור רהב

תמיד יש לי בבית:

עגבניות, מלפפונים ומיקס של חסה ורוקט: "לעשות סלט בחמש דקות".

ארטיקים לימון ופטל: "הכי פושטיים".

קוטג': "כי לזה אני די מכורה".

ביצים: "כי זה הדבר היחיד שאני יודעת לבשל".

טונה: "מצרך יסוד בתפריט שלי, סלט טונה אני אוכלת לפחות שלוש פעמים בשבוע".

שלוש מסעדות שאני אוהבת:

דלאל, תל אביב: "המסעדה החדשה של גיסתי דושי לייטסדורף, שמגישה אוכל ישראלי מדהים,
בדיוק כמו שאני אוהבת. מקום מהמם, מחירים עממיים ואוכל מושקע".

רפאל, תל אביב: "אני מאוד אוהבת את רפי כהן, יש לו אוכל מצוין ולא מתיימר. אני אוהבת אוכל
פשוט".

אבו חסן, יפו: "החומוסייה הכי טובה בארץ. אני חייבת להגיד את זה פשוט כי הבעל שלי יוריד לי את הראש אם לא. אני חושבת שאני היחידה בעולם שמביאה ביצה בתוך התיק למסעדה, כי הם לא מגישים ביצה, ואני לא מבינה איך אפשר לאכול חומוס-פול בלי ביצה קשה".

רפי כהן. לא מתיימר. צילום: רובי קסטרו
רפי כהן. לא מתיימר. צילום: רובי קסטרו רובי קסטרו

חמישה טיפים לאירוח:

1. להיות עצמך ולא להילחץ מהאורחים: "אחרת תחרבו את כל העסק. אם אתם נלחצים מדי, עדיף לא
לארח".

2. ליצור אווירה: "להנמיך את האורות ולשים מוזיקה ברקע, מלא נרות והמון פרחים".

3. ליצור מיקס של אורחים: "אני מאמינה במיקס ואף פעם לא לנסות שכולם יתאימו לכולם, כי זה במילא אף פעם לא מצליח".

4. לא לסמן מקומות מראש: "אני לא יכולה לסבול שקובעים לי איפה אני אשב, ואני לא אעשה את זה
לאחרים".

5. לתת מגוון קינוחים: "כי לא כולם רוצים קינוח כבד אחרי ארוחה. אני תמיד מגישה צלחת מלאה עוגיות ועוגות, פלטה מלאה טעמים של גלידות ופלטה של פירות. ככה כל אחד מוצא לעצמו מה לאכול".

שקשוקה. צילום המחשה: שרי אנסקי
שקשוקה. צילום המחשה: שרי אנסקי שרי אנסקי

מתכון לשקשוקה ביתית:

החומרים:
בצל לבן בינוני, חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום פרוסות
1 כף שמן זית
6 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
4 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
קורט מלח וקורט פלפל
1/2 פלפל אדום חריף, חתוך לקוביות
6 ביצים

ההכנה:
1. מטגנים בכף שמן זית את הבצל והשום עד שהם משחימים, ומוסיפים את העגבניות והפטרוזיליה.
2. מטגנים חמש דקות על אש גבוהה, מוסיפים מלח ופלפל, מנמיכים את האש, מוסיפים את הפלפל החריף ומבשלים עוד רבע שעה על אש נמוכה.
3. מוסיפים את הביצים, ומכסים את המחבת לשלוש דקות כדי שהביצה תתבשל גם למעלה.
4. בינתיים מכניסים לטוסטר לחם חום, ויש לכם ארוחת בוקר, צהריים או ערב, מה שתבחרו, משביעה וטעימה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים