פאי רוברב
של הנס ברטלה, גאיה ברטלה
300 גרם בצק בריוש
400 גרם רוברב (פרי שנראה כמו סלרי וצבעו סגול-ירקרק. להשיג בסופרים)
50 גרם פירורי עוגה
50 אגוזי לוז קלויים שבורים
החומרים:
למלית:
2 ביצים
60 גרם סוכר
110 גרם שמנת
1 כפית תמצית וניל
גרידה מ-1/2 לימון
ההכנה:
1. משמנים תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ.
2. מרדדים את הבצק לעובי שלושה מ"מ ומרפדים את התבנית, כולל הדפנות.
3. מעבירים את התבנית למקפיא למשך חצי שעה להתייצבות הבצק.
4. קולפים את הרוברב וחותכים למקלות באורך שלושה ס"מ.
5. מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.
6. לתוך התבנית מכניסים את פירורי העוגה.
7. מסדרים מעל שכבה של הרוברב ויוצקים את המלית.
8. מפזרים את האגוזים ואופים למשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף ישיב בשמחה