קונפי עגבניות תמר וגבינת עיזים
של ליאון ויניקוב, בנג'מין סגל
לקונפי עגבניות:
20 עגבניות גדולות ובשלות
5 שיני שום
5 גבעולי טימין
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל גרוס
לפסטו פיסטוקים:
50 גרם פיסטוקים קלויים
חופן עלי אורגנו טריים
כחצי כוס זיתי "קלמטה" מגולענים
1 שן שום
1/4 כוס שמן זית
ההכנה:
1. חולטים את העגבניות בסיר מים רותחים כחצי דקה. מעבירים מיד לקערה עם מי קרח. מסירים את הקליפה ומסלקים את הגרעינים.
2. מניחים במגש אפייה, יוצקים שמן זית ומוסיפים את השום והטימין. מפזרים מעט מלח ופלפל.
3. אופים כשעה בחום של 120 מעלות צלזיוס.
4. טוחנים את כל מרכיבי הפסטו במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה וכמעט חלקה.
5. בצלחת הגשה עמוקה מסדרים במרכז את העגבניות עם פסטו הפיסטוקים מעל מניחים פרוסה של גבינת עיזים מקשטים במעט עלי אורגנו. מגישים מיד.
יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף ישיב בשמחה