גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


מורחים אתכם

ריבה היא לאו דווקא עיסה מתוקה המרוחה בין שתי פרוסות לחם. קרן צור ואיילת אור עושות לכם היכרות עם היופי הזה, בשילובים לא קונבנציונליים

קרן צור . צילום: אלי דסה | 8/11/2007 8:59 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מוזר ככל שזה נשמע, אצלנו בבית ריבות תמיד היו דרך מצוינת לסיים מריבות. זה קרה בכל פעם שאבא שלי חזר מהשוק עמוס שקיות, שהקפיצו לאמא שלי את לחץ הדם. "אתה לא נורמלי! ", נהגה לנזוף בו כשהבחינה שהוא שוב חזר עם ארבעה ק"ג משמשים הביתה, "מה אני אעשה עם כל זה? ".

אבל אבא שלי תמיד האמין שעדיף שיישאר מאשר שיחסר, ומעולם לא רכש תותים או סברסים בסלסילות קטנות אלא רק בארגזים. בשל נטייתו להפרזה, תמיד היו לנו בבית כמויות עצומות של ריבות מסוגים שונים, שאמי נאלצה להכין מהשאריות.

כל מי שנולד לאמא מרוקאית מכיר את חוק שימור החומר: אוכל לא זורקים. אם יש פירות מיותרים, מכינים ריבה, מהריבה מכינים עוגות ועוגיות, ובקיצור - תמיד יש דרך יעילה ואכילה לנצל את העודפים. רק כשביקרתי באוסטריה, לראשונה בחיי, גיליתי שאפשר להתייחס לריבות קצת אחרת.

זה קרה כשהתארחתי אצל ג'והנה, שמנהלת צימר מבודד על ראש הר בעיירה שכוחת אל, ובאין ריגושים אחרים מסביבה, נותר לה רק לבשל. מדי בוקר היא הגישה לנו ארוחה מופלאה, שכללה גבינות, נקניקים שמנים, חמאה וריבות שבא לבכות.

כשהתמוגגתי מנחת, סיפרה לי ג'והנה שעבורה, המרקחת היא לא עוד דרך לנצל שאריות, אלא מסורת קולינרית משפחתית שעוברת מדור לדור. זוהי, סיפרה, דרכם של האירופאים לשמר את פירות הקיץ שגדלים באזור, וליהנות מהם גם במהלך החורף המושלג. "מי שמתחיל להכין ריבות בבית לא מפסיק", מזהירה איילת אור, השפית של מסעדת "אום" בהוד השרון. "אני פריקית שלהן, במיוחד כיוון שאפשר לשדרג איתן לא רק קינוחים, אלא גם עופות, דגים ובשר".

לפניכם מתכונים בסיסיים לשלוש ריבות מנצחות ממטבחה של אור. אתם מוזמנים לשדרג אותן כרצונכם - עם עשבי תיבול, מקלות וניל וכל מה שבא - ולשדך אותן עם כל מנה שמתחשק. מניסיוני, הכי טוב ללכת על השילוב הפשוט מכולם: לחם טרי, שכבה עבה של חמאה וריבה תוצרת בית. אחרי הכול, מי צריך יותר מזה?
צילום: יואל מזרחי
צילום: יואל מזרחי יואל מזרחי
ריבת עגבניות שרי והדרים

כמות: 1 צנצנת, זמן הכנה: 30 דקות, ערך קלורי: 3,550 קלוריות לצנצנת

החומרים:
1 ק"ג עגבניות שרי, שטופות
800 גרם סוכר
3 תפוזים, חתוכים לחצאים
4 מסמרי ציפורן
פלפל שחור גרוס טרי

ההכנה:
1. מניחים את כל חומרי הריבה (למעט הפלפל השחור) בקערה, מכסים בניילון נצמד ומשהים למשך הלילה מחוץ למקרר.
2. מעבירים לסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שהתערובת מסמיכה.
3. בוחשים

מדי פעם, ומסירים את הקצף הלבן שנוצר מעל התערובת בעזרת מצקת.
4. לקראת תום הבישול מוסיפים פלפל שחור (אל תוותרו עליו, הוא מוסיף המון) ומערבבים. מאחסנים בצנצת זכוכית אטומה.

ברוסקטה גבינת עיזים עם ריבת שרי והדרים

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 15 דקות, ערך קלורי: 305 קלוריות למנה
החומרים :
לברוסקטה:
4 פרוסות לחם שאור לבן
1/4 כוס שמן זית
1 שן שום קלופה
1 ענף רוזמרין
8 פרוסות גבינת עיזים "פרומעז"

להגשה:
4 כפות ריבת שרי הדרים (מהמתכון הקודם)
בזיליקום קצוץ
מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי

ההכנה:
הברוסקטה:
1. מורחים את פרוסות הלחם בשמן זית, ומשפשפים בהן את השום והרוזמרין.
2. קולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כשבע דקות.
 מסדרים על כל פרוסת לחם שתי פרוסות גבינת עיזים וקולים כשתי דקות נוספות.

ההגשה:
מניחים במרכז כל פרוסת לחם כף ריבה, מפזרים מלמעלה בזיליקום קצוץ, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומגישים מיד.

ברוסקטה גבינת עיזים עם ריבת שרי והדרים. צילום: אלי דסה
ברוסקטה גבינת עיזים עם ריבת שרי והדרים. צילום: אלי דסה אלי דסה

ריבת גויאבות, אניס והל

כמות: 1 צנצנת, זמן הכנה: 30 דקות, ערך קלורי: 3,800 קלוריות לצנצנת
החומרים:
1 ק"ג גויאבה, חתוכה לפרוסות דקות
2 תפוחי עץ ירוקים, לא קלופים, חתוכים לקוביות
800 גרם סוכר לבן
6 תרמילי הל, חצויים לאורכם
2 כוכבי אניס

ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל החומרים, מכסים בניילון נצמד ומשהים למשך הלילה מחוץ למקרר.
2. מעבירים לסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שהריבה מסמיכה.
3. מאחסנים בצנצנת זכוכית אטומה.

קבב עוף עם ג'ינג'ר, בצל ירוק וריבת גויאבות

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 30 דקות, ערך קלורי: 220 קלוריות למנה

החומרים:
לקבב:
500 גרם בשר עוף טחון
3 כפות ג'ינג'ר טרי, מקולף ומגורר בפומפייה
3 ענפי בצל ירוק, קצוצים
3 כפות נענע, קצוצה
2 כפות כוסברה, קצוצה
2 כפות שמן שומשום
1/2 כפית צ'ילי יבש
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

להגשה:
צרור עלי רוקט
4 כפות ריבת גויאבות (מהמתכון הקודם)

ההכנה:
הקבב:
1. מערבבים בקערה את כל החומרים לקבב עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מחלקים את תערובת הבשר לשמונה כדורים שווים, ובעזרת הידיים יוצרים מכל כדור קציצת קבב מאורכת.
3. צולים על גריל פחמים או על מחבת פסים כבדה עד לקבלת מידת הצלייה הרצויה.

הגשה:
4.  מסדרים עלי רוקט במרכז כל צלחת הגשה.
5. מניחים שני קבבים וכף ריבת גויאבות בכל צלחת ומגישים מיד.

קבב עוף עם ג'ינג'ר, בצל ירוק וריבת גויאבות. צילום: אלי דסה
קבב עוף עם ג'ינג'ר, בצל ירוק וריבת גויאבות. צילום: אלי דסה אלי דסה

מלבי עם ריבת ורדים ופיסטוק

כמות: 6 מנות, זמן הכנה: שעה ורבע, ערך קלורי: 350 קלוריות למנה

החומרים:
לריבה:
1/2 ק"ג עלי כותרת של ורדים, שטופים ומיובשים
2 ק"ג סוכר
2 כוסות מים מיץ מ-1/2 לימון

למלבי:
125 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 כוס מי ורדים
3/4 כוס קורנפלור
1/2 ליטר חלב
250 מ"ל מים
100 גרם סוכר

להגשה:
6 כפות ריבת הדרים
פיסטוקים קצוצים
שבבי קוקוס

ההכנה:
הריבה:
1. מערבבים את עלי הכותרת עם חצי ק"ג סוכר, מאחסנים בקופסה סגורה למשך 24 שעות ומנערים מדי פעם.
2. מעבירים לסיר ומוסיפים את שאר החומרים. מבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות , עד שהתערובת מסמיכה.
3. מערבבים מדי פעם, ומסירים את הקצף הלבן שנוצר מעל התערובת בעזרת מצקת.
4. מאחסנים בצנצנת זכוכית אטומה.

המלבי:
1. מניחים בקערה את השמנת, מי הוורדים והקורנפלור, ומערבבים עד שהקורנפלור נמס.
2. מניחים בסיר את החלב, המים והסוכר, ומביאים לרתיחה על אש נמוכה.
3. כשהנוזל רותח, מוסיפים לו את תערובת הקורנפלור והשמנת, תוך כדי ערבוב מהיר, שמטרתו למנוע היווצרות גושים.
4. מבשלים עוד כמה דקות על אש נמוכה, עד שהתערובת מסמיכה. מסננים את התערובת ומחלקים לשש כוסות או לקעריות הגשה.
5. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשש שעות לפחות.

ההגשה:
6. מניחים בכל כוס כף ריבת הדרים ומעט מנוזלי הבישול של הריבה.
7. מפזרים מלמעלה פיסטוקים קצוצים ושבבי קוקוס ומגישים מיד.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים