רוסטביף בליווי פירה וחרדל דיז'ון
של אילן שלידר, מלון "פסטורל", כפר בלום
1 ק"ג נתח אנטריקוט שלם
1/2 כוס יין אדום יבש
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 ענף רוזמרין
2 שיני שום
1 כוס ציר בקר או מרק בשר
לפירה:
1 ק"ג תפוחי אדמה ראטה (נוחים לבישול ואפייה וטעמם רך)
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה
1/2 כף חרדל דיז'ון
ההכנה:
1. מכינים מרינדה משמן זית, מלח, פלפל שחור, רוזמרין ושום.
2. מושחים את הבשר במרינדה מכל צדדיו, ומעסים היטב.
3. מניחים את הבשר בתבנית אפייה, ומשאירים אותו מחוץ למקרר כשעה (מומלץ להכניס את הבשר
לתנור בטמפ' החדר).
4. מכניסים לתנור חם מאוד - 280 מעלות למשך 12 עד 15 דקות.
5. מנמיכים את טמפ' התנור ל - 170 מעלות, ומבשלים עוד 25 דקות.
6. מצננים מחוץ לתנור לפחות חצי שעה, ואז פורסים פרוסות עבות ושומרים במקום חמים.
7. מכינים פירה מתפוחי אדמה ראטה, ובסוף ההכנה מוסיפים חצי כף חרדל דיז'ון איכותי, ומערבבים. 8. ניתן להגיש עם בצל מטוגן בציפוי קמח.
הרוטב:
מצמצמים את היין לכדי חצי מכמותו בסיר קטן, מוסיפים ציר בקר, ויוצקים על פרוסות הרוסטביף.