קיש כרישה ותפוחי אדמה
של גולי פנחסוב
1/3 כוס שמן זית
650 גרם כרישה פרוסה לטבעות (החלק הלבן)
2 כפיות שום כתוש
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
3 תפוחי אדמה מבושלים עד לריכוך, ומעוכים לפירה
1 קלתית בצק פריך, אפויה למחצה
ההכנה:
1. במחבת מחממים שמן זית. מוסיפים כרישה ומטגנים עד שהיא מתרככת ומזהיבה.
2. מוסיפים שום וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים מוסקט ושמנת מתוקה, מכסים ומבשלים עד שהשמנת מסמיכה והירקות רכים.
3. מערבבים פנימה את הפרמז'ן והפירה - אין ביצים או רויאל בפאי, וזה בסדר - הפירה אחראי על ההסמכה.
4. יוצקים לתבנית עם קלתית ומקשטים בטבעות כרישה. אופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה, כחצי שעה.