טארט בצל וכרישה בקרמל
של סרינה ג'קובסון, מתוך הספר "Fields Of Flavour"
30 גרם חמאה
1 בצל פרוס דק
2 כרישות גדולות שטופות היטב ופרוסות לטבעות
2 כפות סוכר חום
150 גרם גבינת ברי קצוצה גס
300 גרם בצק עלים מרודד ומופשר
2 ביצים טרופות
1/3 כוס שמנת מתוקה
1/4 כפית מוסקט מגורר
1/3 כפית מרווה קצוצה
מלח
ההכנה:
1. ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים בצל, כרישה וקמצוץ מלח.
2. מאדים על להבה נמוכה כ-15 דקות עד שהתערובת מתרככת. מוסיפים סוכר ומבשלים עוד 15 דקות, עד שהבצל והכרישה מצופים קרמל.
3. מסירים מהאש ומוסיפים גבינה. מצננים.
4. מרפדים תבנית פאי בבצק עלים, דוקרים במזלג למניעת התנפחות וממלאים במלית הבצל שהתקררה.
5. מערבבים יחד ביצים, שמנת, מוסקט ומרווה, ויוצקים על מלית הבצל.
6. אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות, עד שהמלית יציבה והבצק זהוב.