תשוקה, זהירות
חיליק גורפינקל, נשוי ותיק, ממש לא בעניין של יום ולנטיין. האמת? אפשר להבין אותו. לשמחתנו, הוא עדיין מאמין ברומנטיקה נטו וכהוכחה הוא רקח משתה לשניים המערב שמפניה ושוקולד. תבלו
כל שנה אנחנו מקפידים לחגוג את היום הזה. בשקט, ולבד. רק פעם אחת, אחרי 15 שנה יחדיו, החלטנו לערוך מסיבה קטנה, שהתקיימה בשעות אחר הצהריים בבר-מסעדה התל אביבי "ננוצ'קה."
אחר כך התחתנו. שוב - בשקט, ולבד. בקפריסין. אבא שלי כמעט נישל אותי מהירושה כששמע על כך. את תאריך החתונה בקפריסין אנחנו די מתקשים לזכור. כשזוכרים, עושים משהו קטן - בדרך כלל קטן מאוד - וגמרנו.

אלא שאז, אחד אחר השני, נפלו על ראשינו כל החגים הזוגיים האלה, מז'אנר הט"ו באב ויום ולנטיין. מילא שישראל הפכה לאחרונה ליבואנית רשמית של חגי גויים (לא מזמן קיבלתי מייל שמזמין אותי לחגוג את "יום רוברט בארנס," המשורר הלאומי של סקוטלנד, שזה כבר באמת שיא מופרך,( אבל למה להפוך אותנו לקבלני מסיבות רומנטיות דה-לה שמאטע?
עוד לא הספקנו להתאושש מהנשיקה בסילבסטר, וכבר דורשים מאיתנו להנדס יום שלם של הילולת אהבה? לא מספיק שאנחנו חוגגים את היום שבו נפגשנו ואת יום הנישואים? ומה עם יום הולדת פעמיים בשנה? ואלו של הילדים? מה אנחנו, צוות הווי ובידור? דחילק, רוצים קצת שקט.
וחוץ מזה, כמה אפשר לפרנס את הבייביסיטר? ממילא כולן בטח ייצאו לבלות מחר בערב, כדי לחגוג את יום ולנטיין הזה שלכם. ובכלל, לקטן יש דלקת
אבל אנחנו זה לא אתם, לטוב ולרע, וביניכם מסתובבים, מן הסתם, כאלו שכן חשוב להם לחגוג. אז הגיע הזמן שאפסיק להשבית שמחות, ואתחיל להסב קצת תועלת. המטרה: להציע ארוחה שגם גבר אימבציל עם שתי ידיים שמאליות יכול להכין לאהובתו, וגם אישה שאינה מסוגלת להכין לעצמה כוס קפה תוכל להתקין (חוץ ממתכון אחד, שדורש קצת יותר מיומנות.(
הכוכבים הראשיים: שני חומרי הגלם שנחשבים למפתים מכולם - שוקולד ושמפניה. אפשר, כמובן, לצרוך אותם בגרסת הנטורל, אבל הרבה יותר כיף לבשל איתם. ושיהיה לכם חג שמח, או משהו כזה. ענתי, אני אוהב אותך!

כמות: 2 מנות, זמן הכנה: חצי שעה
החומרים:
1 גזר קלוף ופרוס לטבעות עבות
1 כרישה פרוסה לטבעות עבות (רק החלק הלבן)
1 בצל שאלוט קצוץ
2 דגי דניס במשקל כ1/2- ק"ג כל אחד (אפשר גם לברק, מוסר ים או פורל)
מלח ים גס
פלפל שחור גרוס טרי
2 שיני שום
2 גבעולי תימין
2 עלי דפנה
1 כוס שמפניה (אפשר גם כל יין מבעבע אחר, או יין לבן יבש)
תוספות אפשריות:
2 כפות שמנת מתוקה
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
ההכנה:
1. מחממים את תנור האפייה ל-230 מעלות.
2. מניחים את הגזר, הכרישה והבצל בתוך תבנית אפייה בגודל מתאים (לא גדולה מדי) ומניחים מעליהם את הדגים.
3. ממליחים ומפלפלים מבחוץ ומבפנים. טומנים בבטנו של כל דג שן שום, גבעול תימין ועלה דפנה.
4. יוצקים מלמעלה את השמפניה, מכסים בנייר אלומיניום, מכניסים לתנור ואופים במשך 18 דקות. בכדי לבדוק האם הדג מוכן, נעצו סכין בחיבור שבין הראש לגוף והפרידו ביניהם מעט. אם בשר הדג נראה מוכן, הוא מוכן.
5. למשקיענים בלבד:
מעבירים את נוזלי הצלייה (בלי הירקות) לסיר קטן. את הדגים משאירים עטופים בנייר אלומיניום. מחממים על אש גבוהה עד שנשארת בסיר כמות שזהה לשתי כפות רוטב. מוסיפים שמנת מתוקה, קצת מלח ופלפל, מערבבים ומחזירים לרתיחה עדינה. מערבבים פנימה את קוביות החמאה.
ההגשה:
מניחים על צלחת גדולה, ויוצקים מלמעלה כף או שתיים מהרוטב.

כמות: 2 מנות, זמן הכנה: 10 דקות
החומרים:
1 כף מלח רגיל
1 חבילת אספרגוסים עבים (הקפידו שיהיו פריכים וזקופים)
1 לימון שמן זית
1/2 כפית מלח גס
1 כף שמפניה
ההכנה:
1. מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים כף מלח רגיל.
2. רוחצים את האספרגוס, ומסירים את הגומייה (אספרגוסים נמכרים כשהם ארוזים בגומייה. אתם לא באמת חושבים שזה טעים.(
3. חותכים את השליש התחתון וזורקים לפח. מניחים את האספרגוס במים הרותחים למשך חמש דקות ומוציאים.
4. שוטפים את האספרגוס במי ברז קרים כדי לעצור את הבישול.
5. מכינים רוטב ויניגרט: סוחטים את הלימון, ומוסיפים שמן זית בכמות כפולה ממיץ הלימון. כעת, מוסיפים גם מלח גס ואת השמפניה, מערבבים ויוצקים על האספרגוס. הוויניגרט הזה יכול להתאים כמובן גם לסלט ירוק, כמו שזה שעומד להגיע עכשיו.
כמות: 2 מנות, זמן הכנה: דקות אחדות
החומרים:
3-2 חסות שטופות ומיובשות היטב (חסה ערבית, משי, מסולסלת, אלון, אדומה. מה שבא לכם)
1 חופן עלי רוקט
1 שקית עלי בייבי
רוטב ויניגרט (הסבר במתכון הקודם)
ההכנה:
1. מניחים את העלים בקערה, יוצקים את רוטב הוויניגרט ומערבבים בידיים.
2. אם את זה אתם לא יכולים לעשות, אז יוסטון, ווי האב א פרובלם.

המתכון לקוח מספרה המופלא של פטריסיה וולש "בישול ביסטרו" - אחד מספרי האוכל הכי טובים שאני מכיר. היא עצמה קיבלה את המתכון מהטבח של ביסטרו נחמד ליד סאן טרופז, כך שהגונב מגנב פטור. אם אתם נבהלים מהמצרכים, זה לגמרי בצדק, אבל הטעם שווה את הצנתור שתזדקקו לו בהמשך. ואגב, אם כשאתם חותכים את העוגה השוקולד נוזל החוצה, זה ממש בסדר. זה כל הכיף.
כמות: 10 מנות, זמן הכנה: כשעה
החומרים:
מעט חמאה לשימון תבנית האפייה
1/2 ק"ג שוקולד מריר משובח המכיל לפחות 50 אחוזי קקאו
250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות
10 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס קמח
ההכנה:
1. מפרידים את הביצים לחלמון וחלבון.
2. מחממים את תנור האפייה ל-200 מעלות.
3. משמנים בחמאה תבנית קפיץ עגולה בקוטר 2 ס"מ.
4. שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות. לוקחים סיר גדול, ממלאים במעט מים ומרתיחים אותם.
5. לוקחים סיר קטן יותר, ומניחים בו את חתיכות השוקולד השבורות.
6. כעת מניחים את הסיר הקטן על הסיר הגדול. האדים של המים הרותחים בסיר הגדול ימסו את השוקולד שבתוך הסיר הקטן באיטיות. ערבבו בכף עץ מדי פעם.
7. אחרי שהשוקולד נמס לגמרי, הסירו מהאש וערבבו פנימה את החמאה עד שהיא נמסה לחלוטין והעיסה הופכת אחידה. העבירו את העיסה לקערה גדולה.
8. הקציפו במיקסר ידני את חלבוני הביצה עד שתקבלו קצף יציב אך לא נוקשה מדי.
9. טירפו במטרפה ידנית את חלמוני הביצה והסוכר עד שיהפכו לסמיכים וצבעם ישתנה לצהוב-לימון. ערבבו פנימה את הקמח, וצרפו גם את השוקולד המומס.
10. עכשיו נאחד את קצף החלבונים עם תערובת השוקולד: בשלב ראשון, ערבבו בעדינות ובזריזות שליש מקצף החלבונים עם תערובת השוקולד.
11. כעת, קפלו בעדינות בעזרת מרית את שאר הקצף לתוך השוקולד. איך מקפלים? ביד אחת מסובבים את הקערה וביד השנייה מסובבים את המרית לכיוון ההפוך. הצמידו את המרית לשולי הקערה בתחילת הסיבוב, ואז "קפלו" את הקצף לתוך מרכז העיסה. הפעולה הזו אמורה למנוע ממנו להתפרק. עשו זאת לאט לאט, עד שכל התערובת תיראה שוקולדית ויפה.
12. העבירו את העיסה כולה לתבנית האפייה והכניסו לתנור למשך רבע שעה.
13. הוציאו מהתנור וכסו את העוגה בצלחת גדולה למשך 12 דקות (נשבע לכם.( הגישו בטמפרטורת החדר.
