סלט ארטישוק ירושלמי
של קרין גורן
שמן אגוזים, למריחה (או שמן זית)
150 גרם טונה אדומה
קערה עם מי קרח
1 ארטישוק ירושלמי
קערה עם מי קרח, בנוסף
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כוס שמן אגוזים
מיץ מלימון 1, בנוסף
2 כפות פרג מלח ופלפל, לפי הטעם
חופן עשבי תיבול (למשל כוסברה, פטרוזיליה, נענע, בזיליקום)
גרגירי רימון, לקישוט
ההכנה:
1. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן אגוזים (אם אין, אפשר שמן זית) על להבה גבוהה.
2. מברישים את הטונה בשמן ומכינים קערה עם מי קרח (לעצירת הבישול).
3. צורבים במחבת את הטונה מכל הכיוונים. בזריזות מורידים מהאש, עוטפים בניילון נצמד הרמטית, ומכניסים לקערה עם מי הקרח. כשהנתח התקרר, מעבירים למקרר.
4. קולפים את הארטישוק הירושלמי, ופורסים אותו דק בעזרת הקולפן.
5. משרים אותו במי קרח עם מיץ מחצי לימון. בעזרת מטרפה מוסיפים לשמן האגוזים את מיץ הלימון, הפרג המלח והפלפל. מתבלים את עשבי התיבול ברוטב פרג.
6. מניחים בצלחת הגשה את עשבי התיבול ופרוסות דקות מהטונה הקרה. מסננים את הארטישוק ממי ההשריה ומפזרים מעל. מקשטים בגרגירי רימון.