גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


מרק אפונה קר

של רות יולס, גורמה

nrg מעריב | 7/3/2008 8:16 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
משהו קצת חריג מהמרקים הקרים הקלאסיים, כמו גספאצ'ו, וישיסואז או מרק יוגורט. את המרק הזה אפשר לאכול חם או קר, ובשני המקרים הוא טעים להפליא.

החומרים ל-6 מנות:
30 גר' חמאה לא מלוחה
2 כוסות כרישה קצוצה - החלק הלבן והירוק בהיר
1 כוס בצל קצוץ
4 כוסות מרק עוף, רצוי ביתי
5 כוסות אפונה (אפשר קפואה)
2/3 כוס עלי מנטה קצוצים
2 כפיות מלח ים
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כוס קרם פרש
1/2 כוס עירית קצוצה

לקרוטוני שום:
1/2 לחם לבן (איטלקי או צרפתי) חתוך לקוביות, ללא הקרום
1 שן שום
2 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

ההכנה:
1. מחממים את החמאה בסיר גדול. מוסיפים את הכרישה והבצל ומאדים על להבה בינונית נמוכה 10-5 דקות, עד שהבצלים רכים.
2. מוסיפים את מרק העוף, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את האפונה ומבשלים 5-3 דקות, עד שהאפונה רכה.
4. מסירים מהאש, מוסיפים עלי מנטה, מלח ופלפל.
5. מועכים את המרק למחית בבלנדר או במעבד מזון, מעבירים לקערת מרק, ומוסיפים בבחישה את הקרם פרש ואת העירית.
6. מכניסים לכמה שעות למקרר כדי שכל הטעמים יתערבבו.

הקרוטונים:
1. מועכים את שן השום באמצעות סכין גדולה, ומסירים את הקליפה.
2. מחממים שמן זית ומזהיבים את השום כדקה.
3. מסלקים את השום, מוסיפים למחבת את קוביות הלחם, מפזרים מלח ופלפל, ומטגנים על להבה בינונית תוך הפיכת קוביות הלחם מדי פעם, עד שיזהיבו מכל הצדדים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים