מרק אפונה קר
של רות יולס, גורמה
החומרים ל-6 מנות:
30 גר' חמאה לא מלוחה
2 כוסות כרישה קצוצה - החלק הלבן והירוק בהיר
1 כוס בצל קצוץ
4 כוסות מרק עוף, רצוי ביתי
5 כוסות אפונה (אפשר קפואה)
2/3 כוס עלי מנטה קצוצים
2 כפיות מלח ים
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כוס קרם פרש
1/2 כוס עירית קצוצה
לקרוטוני שום:
1/2 לחם לבן (איטלקי או צרפתי) חתוך לקוביות, ללא הקרום
1 שן שום
2 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
ההכנה:
1. מחממים את החמאה בסיר גדול. מוסיפים את הכרישה והבצל ומאדים על להבה בינונית נמוכה 10-5 דקות, עד שהבצלים רכים.
2. מוסיפים את מרק העוף, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את האפונה ומבשלים 5-3 דקות, עד שהאפונה רכה.
4. מסירים מהאש, מוסיפים עלי מנטה, מלח ופלפל.
5. מועכים את המרק למחית בבלנדר או במעבד מזון, מעבירים לקערת מרק, ומוסיפים בבחישה את הקרם פרש ואת העירית.
6. מכניסים לכמה שעות למקרר כדי שכל הטעמים יתערבבו.
הקרוטונים:
1. מועכים את שן השום באמצעות סכין גדולה, ומסירים את הקליפה.
2. מחממים שמן זית ומזהיבים את השום כדקה.
3. מסלקים את השום, מוסיפים למחבת את קוביות הלחם, מפזרים מלח ופלפל, ומטגנים על להבה בינונית תוך הפיכת קוביות הלחם מדי פעם, עד שיזהיבו מכל הצדדים.