גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


ריזוטו עם אספרגוס ופטריות פורצ'יני

של אנטוניו מנסה, אלי אולי

nrg מעריב | 11/3/2008 9:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החומרים ל-4 מנות:
100 גרם פטריות פורצ'יני
1 ליטר ציר ירקות (אם אין, אפשר להשתמש גם במים)
50 גרם חמאה
4 שיני שום קצוצות
1 בצל קצוץ
‭1/2‬ כפית גרידת לימון
‭1/4‬ כפית ג'ינג'ר יבש
500 גרם אורז
1 כוס יין לבן
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
4 כפות שמן זית
100 גרם אספרגוס קצוץ
100 גרם גבינת פקורינו מגוררת

להגשה:
גבינת פרמז'ן מגוררת
עירית קצוצה

ההכנה:   
1. משרים את פטריות הפורצ'יני המיובשות במים רותחים במשך עשר דקות.
2. מסננים את הפטריות מהמים, מייבשים, קוצצים ומניחים בצד.
3. מחממים את ציר הירקות בסיר על אש נמוכה ומביאים לרתיחה.
4. בינתיים מחממים את החמאה בסיר נפרד, ומטגנים את השום והבצל עד להזהבה.
5. מוסיפים את פטריות הפורצ'יני, גרידת הלימון והג'ינג'ר היבש ומערבבים.
6. מוסיפים את האורז ומערבבים עד שכל גרגירי האורז יכוסו בשומן.
7. מוסיפים את היין, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה עד שגרגירי האורז יספגו את היין.
8. מוסיפים לסיר כשליש כוס מציר הירקות שהורתח, מערבבים וממתינים שהציר ייספג בגרגירי האורז. כשהוא נספג, שופכים לתוך הסיר שליש כוס ציר נוספת.
9. ממשיכים עד שהציר מתאדה. הריזוטו מוכן כשגרגירי האורז הינם בדרגת אל-דנטה וכשהכוס האחרונה של הציר שהתווספה לסיר טרם נספגה בו לחלוטין.
10. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
11. במחבת נפרדת מחממים ארבע כפות שמן זית, ומקפיצים את האספרגוס.
12. מוסיפים לסיר הריזוטו ומערבבים בעדינות. מוסיפים גבינת פקורינו ומערבבים שוב.

ההגשה:
מחלקים את הריזוטו לצלחות הגשה. מפזרים פרמז'ן ועירית קצוצה ומגישים מיד.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים